Ford Mondeo: automaat mondeo mk2 V6 24v

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500 24 v

hoi , ik ondervind al geruime tijd een probleem . Ben al heel lang aan het speuren om de oorzaak te vinden .
Een aantal maanden geleden begon het lampje van de overdrive te knipperen , de auto begon vreemd te schakelen . Het mooi vloeien van de versnellingen was zoek . In de handleiding werd vermeld dat er iets mis was met de afstelling , en moest me maar bij de dailer melden . Deze deelde mij na een proefrit mede er niets aan te kunnen doen , verwees mij naar een transmissie bedrijf in Heerlen . Hier hebben zij de auto uitgelezen waaruit bleek er een slip in de 2de versnel was . Ook de OD (4) vond hij niet terug tijdens de testrit . De bak was volgens hun toe aan revisie . ( c.a. 3000,- ) Na overleg met een vriend heb ik de ATF vervangen . Zo te zien was dit nodig na 240000 km ??? . Het probleem was echter niet opgelost . Uit ervaring weet ik dat er bij BMW een zeef in de bak zit die vervuild en het schakelen beínvloeden kan . Zo ik op zoek gegaan ben naar de zeef in de mondeo . Heb toen het karterdeksel verwijderd en het kleppenblok gedemonteerd , gereinigd en voorzien van een nieuwe zeef . Het lampje knipperde niet meer en de auto schakelde weer iets beter door met het gas te spelen . Wel de kickdown reágeerde als idioot en de OD vond hij nog steeds niet .
Na een lange zoektocht een bak gevonden en ingebouwd . Deze schakeld soepeler maar de kickdown en de OD doen nog hetzelfde als voorheen . Na weer te laten uitlezen was de bak blijkbaar Oké .
MIJN VRAAG IS .
Achter het kleppenblok bevind zich de zogehete OD regelzuiger . Dit is van buiten te vervangen . Kan deze jongen het schakelen beínvloeden ???

stel het zeer op prijs als mij iemand info kan verstrekken .

m.vr.gr W.Holtus

winy

Geplaatst door winy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hoes (0), 14 jaar geleden

Hallo Winny,

ik heb met mijn mondeo (1.8 16v motor) ongeveer hetzelfde gehad bij mij bleek dat de remband gebroken was.
ik weet alleen niet of deze op jouw aut.bak ook zit.

mvg,

hoesein

winy (0), 14 jaar geleden

hoi Dirk , je had mij gemailt , krijg het bericht echter niet geopend . Wil je het nog eens proberen . gr Winy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.