Ford Mondeo: ratelende motor bij ketting/kleppen.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: duratec 1.8 16 v

Hallo,

Nadat ik mijn auto gestart had was het net of er een knikkers in mijn motorblok zaten en liep het motortje erg onregelmatig. Motor was aan het schudden en bij gas geven hield deze in. Bleek dat de zuiger van 2e en 3e cilinder aan de boverkant beschadigd waren (kleine krasjes)

Motor gelijk uitgezet en ANWB gebeld. Zij hebben kleppendeksel d'r af gehaald, maar konden niet zien. Bij de garage aangekomen bleek dat de hydro.klep speling hadden. Mogelijk is ook dat de ketting versprongen is!! Kan Dat?

Heeft iemand dit prbleem wel eens gehad. Ik lees wat over wervelkleppen, maar weet niet of dit hetzelfde is. Kan iemand mij uitsluitsel geven?

bijvoorbaad dank.

Dave Mcbride.

mcbride

Geplaatst door mcbride (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

effe wachten ,wat lees ik nu????bleek dat de zuiger ven 2e en 3e cilinder aan de bovenkant beschadigd waren???hoe kan jij dit zien???motor uitgezet en anwb gebeld en kon dit niet zien????nee die beste man kan niet op je zuigers kijken,dus hier klopt iets niet,jij kunt toch nooit weten als je motor loopt ofdat je zuigers beschadigd zijn.

Postie (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit geen hydr kleppen in.
Zit een vacuumslang voorop het inlaatspruitstuk, trek deze eens los met draaiende motor, is het geratel dan over dan zijn het de wervelkleppen in het spruitstuk.
Dan word het een nieuw inlaatspruitstuk of spruitstuk demonteren en de kleppen eruihalen.

MKO (0), 14 jaar geleden

wervelkleppen duure grap 240 euro maar als je handig bent kun je het zelf maken een vervelende kwaal van mondeo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.