Ford Mondeo: temperatuurmeter motor loopt hoger op

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Hallo,

Ik heb sinds kort een Ford Mondeo gekocht en ben er zeker zeer tevreden over, alleen heb ik een vraag. Gister reden we even tijdelijk in een file, waar ik tot de conclusie kwam dat de meter in de auto mbt de motortemperatuur hoger opliep als ander, tevens zag je de warmte van de motor op de motorkap goed. Volgens het instructieboek hoort de temperatuur in het scherm en de tekst Normal hoort hij net op de A te staan het liefst iets meer naar de M toe zeg maar gister zat hij net over de A en tussen de L. Weet iemand waar het probleem ligt en of dit op te lossen is.

Ik hoor het graag

MVG Arjen

athame

Geplaatst door athame (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Rijd de auto warm en laat de motor stationair draaien tot de temperatuur op loopt.
Open de motorkap en kijk of de koelventilator(en) wel draaien - pas op voor de vingers!
Draaien deze en zakt de wijzer daarna, dan is er niets aan de hand.
Draait 1 (of meer) ventilator(en) niet, kontroleer dan de zekeringen.

athame (0), 14 jaar geleden

beste oldford,

ik ga er van uit dat er maar 1 ventilator in zit. Ik ga inderdaad even naar jouw idee kijken, maar ik neem aan dat het niet echt kwaad kan dat hij af en toe wat hoger op loopt, hij zit niet in het rode geddelte en ik heb af en toe wel het idee dat de meter wel wat terugloopt, maar vooral bij warm weer en in file zie je dus dat hij wel hoger ligt. Dit kan dan geen kwaad???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.