Ford Mondeo: automaat schakelt laat over

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500 cc

Hallo, ik krijg aankomende week een ford mondeo binnen met een automaten probleem. Zolang ik rustig gas geef is er niet echt iets aan de hand, maar zodra ik ongeveer half gas geef schakelt de bak niet of te laat over. Een beetje het idee dat de bak slipt. Zodra ik dan toch het gas even los laat schakelt de bak dan wel direct over en rijd de auto verder goed. Olie van de bak stinkt niet verbrand of raar. Verder heb ik er zelf nog niets aan gedaan.

marceldragon

Geplaatst door marceldragon (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

winy (0), 14 jaar geleden

hallo marcel ,
Een jaar geleden begon het met mij mondeo V6 uit 98 hetzelfde . Het lampje van de O/D knipperde toen . Alles begon spontaan tjidens het rijden . Inmiddeld is de bak vervangen , een nieuwe OSS sensor ingebouwd , tig keer uitgelezen op verschillende apparatuur . Zelfs Ford weet hier geen raad mee . Wanneer ik de sportstand in schakel reageerd de bak paranioa . De overdrive vindt de bak niet wat er toe leid dat wanner boven de 150 km kom de auto op noodloop schakeld . Rij ik nu 80 én zet handmatig de O/D uit , voel je dat hij wel terug gaat naar zijn drie . Remt dan op de motor af . Wil je graag verder op de hoogte houden met mijn zoektocht naar de oorzaak . Begin er nu dan ook aan te geloven dat er iets met de PCM mis is .
Heb jij het over een MK 1 of MK 2 mondeo is het een Ghia ????
Groeten Winy

marceldragon (0), 14 jaar geleden

Ik weet niet of het een mk1 of mk2 is. Denk dat het een mk2 is. Hij komt uit december 1996. Het model vanaf 1997 is het. Een ghia. Mijn klacht is wel iets anders want de auto rijd verder gewoon goed. (ik ben er nog niet mee op de snelweg geweest) Heb de auto nog niet binnen maar zodra ik hem heb ga ik eerst naar de dealer om hem uit te laten lezen. Daana rij ik maar meteen door naar een automaten specialist. Want ik heb er een aantal gebeld en die denken dat er toch iets in de bak lekt. Evt kleine kans op een remband. Die schijnt gesteld te kunnen worden. Anders ben ik bang dat ik er toch duur aan moet. Gelukkig was de prijs er ook naar dus kan ik er wel overheen komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.