Ford Mondeo: Middelen tegen olielekkage automaat

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 automaat

Mijn mondeo automaat uit 97 lekt een klein beetje (versnellingsbak-)olie tussen de versnellingsbak en het motorblok. Omdat het maar een paar druppeltjes zijn en reparatie vrij aan de prijs is heb ik besloten door te rijden en het peil in de gaten te houden. Nu kom ik allerlei producten tegen die mogelijk lekkages via keringen kan verhelpen, zoals Wynn's of Bardahl. Iemand ervaring met deze producten of wellicht iets van andere merken?

Alvast bedankt.

YuFibe

Geplaatst door YuFibe (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Heb er wel eens Leck-wek voor gebruikt,is een klein wit flesje,kosten ongeveer € 20,- en dit heeft perfect geholpen tot de dag van vandaag..

Gr Stefan

YuFibe (0), 14 jaar geleden

Hallo Stefan,

Bedankt voor je antwoord. Leck-we(c)k is dat hetzelfde als Leak-Lock (zit ook in een wit flesje met blauwe letters)? Daar kan ik namelijk wel wat over vinden. Zoals ik het lees zou Leak-Lock beter zijn dan andere producten omdat die weer teveel zwelling van de keerringen doen veroorzaken en dus weer op langere termijn schadelijk zouden kunnen zijn.

Groeten, Paul

YuFibe (0), 14 jaar geleden

Paul,

Helemaal mee eens. Alleen heb ik op dit moment geen zin in hoge reparatiekosten gezien de leeftijd van de auto. Als een (lap)middel het lekken (tijdelijk??) kan stoppen, en het heeft verder geen nadelen, ben ik al blij. Onlangs heb ik de olie van de bak laten vervangen en de auto rijdt verder als een zonnetje.

Thx, Paul

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=YuFibe]Paul,

Helemaal mee eens. Alleen heb ik op dit moment geen zin in hoge reparatiekosten gezien de leeftijd van de auto.[/quote]
Je hebt ook gelijk ik zou die reparatie zelf ook niet doen.

Het is even de vraag of de kering hard is of gescheurd is en daarom is gaan lekken.
Is de kering gescheurd dan heeft Leck-lock toevoegen geen zin, dan dicht het een lek niet af.

Je kunt natuurlijk altijd een flacon toevoegen en even aanzien kwaad kan het niet.
Leck-Lock wordt overigens het meest toegepast in stuurhuizen wat vaak een goed resultaat oplevert.

Gr. paul

Ralf_Jensen (0) PRO, 14 jaar geleden

Beste,

\\\\Mijn mondeo automaat uit 97 lekt een klein beetje (versnellingsbak-)olie tussen de versnellingsbak en het motorblok. ----

Belangrijk is om eerst te weten< welke olie lekt er weg? Versnellingsbakolie of de motorolie. Handig voor waar je dit (lap) middeltje toevoegt. Let wel; het blijft een lapmiddeltje.

Succes

Ralf

YuFibe (0), 14 jaar geleden

Ter aanvulling, het is versnellingsbakolie en dat is inmiddels door verschillende garagebedrijven bekeken. De ene geeft aan dat het geen kwaad kan, adviseert om door te rijden en het peil in de gaten te houden, de andere vind het wel een serieus probleem met hoge reparatiekosten (omdat pas na demontage gekeken kan worden wat de oorzaak is). Het is na een rit maar een druppeltje of 4/5 en als de auto koud is, is het nog minder. Ik heb trouwens begrepen dat er op de professionele markt betere middelen zijn dan dat er beschikbaar is voor de consument, klopt dat?

Heeft iemand trouwens nog tips voor het peilen van de bakolie? Ik weet dat deze op temperatuur moet zijn, dat de bediening heen-en-weer gehaald moet worden en dat er gepeild moet worden met draaiende motor in de stand N (met handrem). Het lukt mij regelmatig niet om, na het schoonmaken van de peilstok en het peilen, een duidelijk peil te vinden.

Opnieuw bedankt! Paul

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Paul

Sorry,ik bedoelde inderdaad Leaklock,weet ff niet hoe ik bij leckwek kwam,maargoed..

Het spul heeft me al een paar keer goed geholpen,en heb het 2x aan een versnellingsbak toegevoegd,de auto's lopen inmiddels al weer 20.000km verder zonder enig gelek.dus het geld is het absoluut waard..wat Paul K. zegt klopt als een bus,ook in stuurhuizen kan dit lapmiddel goed van toepassing komen..

Gr Stefan

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Paul

Sorry,ik bedoelde inderdaad Leaklock,weet ff niet hoe ik bij leckwek kwam,maargoed.[/quote]
Leck-weck = geworden leck-lock. Leck-weck is een oude / eerdere handelsnaam.

Gr. paul

YuFibe (0), 14 jaar geleden

Stefan, Paul,

Beiden bedankt. Ik begrijp dus dat als jullie het als profs gebruik, dit dus de beste keuze is. Nog advies wat betreft de hoeveelheid, er zit 9.5 liter olie in de bak.

Ik heb inmiddels trouwens een tip gehad om de bak eerst in de warme toestand te peilen en als dit goed is, de bak in koude toestand te peilen. Peilen in koude toestand blijkt een duidelijker niveau te geven op de peilstok. Ga ik ook 's proberen.

Groeten, Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.