Ford Mondeo: Automaat schakelt op en neer bij constante snelheid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5 V6

Mijn Mondeo 2.5 V6 aut. doet raar bij constante snelheden. Bij optrekken werkt 'ie probleemloos, maar zodra je constant rijdt, schakelt 'ie plotseling terug en weer op en dat kan soms flinke klappen geven.
Ik ben ermee bij de garage geweest. Ze konden er niet veel aan uitlezen. Ze hebben de snelheids- en toerentalsensor vervangen, maar het lijkt erop dat dat niks heeft geholpen.
Ze hadden het er bij de garage over dat het dan waarschijnlijk de positiesensor van de keuzehendel is. Daar zou bij dit model Mondeo een bakrevisie voor nodig zijn. Dat wordt kostbaar, dus heeft iemand enig idee of het ook nog iets anders zou kunnen zijn (of dat de positiesensor goedkoper kan worden vervangen)?

arjans82

Geplaatst door arjans82 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat ze eens het signaal van de keuze-schakelaar (terugkoppeling van de daadwerkelijke stand van de pook) op de bak controleren tijdens de rit/storing.
Al 2 keer meegemaakt dat deze bij hogere temperaturen er vreemde signalen doorkwamen waardoor de computer een andere versnelling of zelfs vrijstand in ging.
Deze zit bovenop de bak en daarvoor hoeft hij niet open of gereviseerd te worden.

Suc6

arjans82 (0), 14 jaar geleden

Doktor, spot on! Die hebben ze inmiddels vervangen. Heb net een proefrit van zo'n 25 minuten gemaakt en hij functioneert perfect!

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Thanx, blij te horen dat het probleem verholpen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.