Ford Scorpio: Automaatische versnelling oververhit

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9i V6

Hallo,

Ik heb een ford scorpio v6 uit 1994 met een automatische versnelling. Als ik in de bergen rijdt, raakt snel de olie van de automatische versnelling oververhit, kookt over, en loopt vervolgens op het dwarse gedeelte van de uitlaat. Een enorme rookontwikkeling dus. En dit terwijl ik de moter niet echt belast. Qua vermogen zou ik gemakkelijk sneller naar boven kunnen. De motor zelf raakt ook niet oververhit.

Ik heb gemerkt dat de automaatbak tussen 2 versnellingen in lijkt te staan. Net niet in zijn 4e maar ook niet in zijn 3e. Daarom heb ik geprobeert om de automaat in de 3e vernelling terug te schakelen, en heel rustig tussen de vrachtwagens omhoog te rijden, maar zelfs dan gaat de olie uiteindelijk koken. In nederland heb ik daar nooit last van.

De auto is in heel goede staat, en onlangs heb ik zelf een nieuwe radiateur geplaatst (waarin ook een oliekoel gedeelte zit) maar volgens mij is dat oliekoel gedeelte alleen bedoeld om de warmte af te geven aan het koelwater. Koelt dit wel voldoende?

Hebben meer mensen hier ervaring mee? Wat kan ik hiertegen doen? Zou er iets defect zijn in de automaatbak? Zou er brand kunnen ontstaan als er automatische versnellingsbak olie op de uitlaat komt?

Met vriendelijke groet,
Wim

v6pack

Geplaatst door v6pack (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

brunello (0) PRO, 14 jaar geleden

een oliekoeler bij plaatsen voor de automaat dan geen probleem meer,bij een klant ook gehad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.