Ford Scorpio: oliedruklampje brandt en klepstoters maken herrie

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 16v

klant belde met de klacht dat de motor gigantische herrie maakte. het leek wel een mercedes diesel. We hebben de auto eerst gereden maar toen ging ineens het lampje van de oliedruk branden. Toen hebben we de auto verder gesleept naar de schuur.
nou was mijn vraag of de oliepomp apart wordt aangedreven en zo ja of deze aandrijving wel eens stuk wil gaan.
wie kan mij helpen??

mvg martin

brandweerman112

Geplaatst door brandweerman112 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, oliepomp wordt door een aparte ketting aangedreven maar bij de oudere 2.0 dohc 8v motoren heb ik ook wel eens gehad dat het boutje waarmee het pomptandwiel vastzat losgelopen was.

Jij heb hier een langere ketting omdat de 2.3 ook balansassen onderin hebben zitten.

voorste distributiedeksel verwijderen en kijken maar.

Suc6

brandweerman112 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik heb onderhand het onderste gedeelte van de distributie open gemaakt en trof een gigantische chaos aan.
het boutje van de oliepomp was losgelopen. de ketting is hierdoor zo gaan klapperen dat de spanner uit elkaar is geschoten daardoor zijn de balansassen vastgeslagen door de plunjer van de spanner zodat daardoor de tanden van het krukastandwiel zijn afgevreten. de kettinggeleiders lagen ook in stukken onderin de distributie. de klant zei dat de auto al enkele dagen met lawaai rondreed. ik heb op de sloop nog een fris blokje met 130000 km kunnen vinden en deze bouwen we van de week nog ff in en dan kan de klant weer gerust verder rijden.

in ieder geval bedankt

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk dat wordt weer opgelost.

Mooi dat je zo snel een andere 2,3 hebt kunnen vinden, die zijn erg schaars.
Ik zou van deze toch het een en ander bewaren(als je de mogelijkheid hebt), spruitstukken, cilinderkop.

Suc6

brandweerman112 (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo doktor.
de bedoeling is dat het oude 2300 cc blok wordt opgebouwd met onderdelen ( zoals spruitstukken en oliepomp e.d. ) van mijn kameraad zijn stukgelopen RS2000 blok en deze weer in zijn crossauto bouwen. op deze manier proberen we toch nog wat meer pk's op de baan te krijgen haha. igv bedankt voor je hulp

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Ok, als je dan die 2,3 in de escort gaat lepelen moet je wel de onderzijde van het blok veranderen anders is deze te laag: dus balansassen eruit, tussencarter weglaten.

Veel plezier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.