Ford Focus 2013: Beide brandstofpompen kort na elkaar kapot

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 92

Beste forumleden, ik heb voor mijn Ford Focus Ecoboost 1.0 (125pk) hatchback uit 2013 in iets meer dan een half jaar tijd zowel mijn lage- als hogedruk brandstofpomp moeten laten vervangen door een defect. Kan dat een normale oorzaak hebben of moet ik vrezen voor een onderliggend probleem in het brandstofcircuit of de motor? De auto is gekocht met ongeveer 90k en ik heb er zelf inmiddels ongeveer 10k mee gereden in iets meer dan een jaar tijd.

Focus_pocus

Geplaatst door Focus_pocus , lid sinds 2 maanden geleden

2 Reacties

harry4203 PRO, 2 maanden geleden

begin eens met opgeven om wat voor auto het exact gaat.

Ehombie PRO, 2 maanden geleden

"Kan dat een normale oorzaak hebben of moet ik vrezen voor een onderliggend probleem in het brandstofcircuit of de motor?" --> of een slechte/onvolledige diagnose, waren er foutcodes?

    Voordat besloten werd de lage druk brandstofpomp te vervangen hadden ze in de garage inderdaad wat moeite met het vaststellen van het probleem, omdat de auto gereset van de vakantiebestemming terug was gekomen met transport. Op basis van een drukmeting die bij een eerdere motorstoring werd gedaan door onze garagist (en op basis waarvan toen een druksensor is vervangen) werd toen geconcludeerd dat het de lage druk brandstofpomp moest zijn. Dit heeft er wel voor gezorgd dat de auto het weer een aantal maanden, tot nu, probleemloos deed. Maar dat was dus wel op basis van 'indirect bewijs'. Welke foutcodes er wanneer zijn uitgelezen heb ik niet paraat. Dit zou ik moeten navragen. - Focus_pocus, 2 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.