Ford Focus: Bekleding passagier vochtig

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8TDCI

Toen ik gisteren in men wagen stapte merkte ik op dat de vloermat en bekleding langs de passagierskant op de grond nat waren.

Eerst kon ik er niet goed aan uit wat het bleek te zijn. Dus heb ik de vloermat te drogen gehangen aan de verwarming en een handdoek gelegd in de auto. Vandaag was het al terug droog.

Zou het kunnen dat er een lekkage is in de verwarming van de wagen? De airco werkt, alsook de verwarming. Er zijn nergens condensdruppels te bespeuren. Misschien kan het zijn dat er ergens een afvoer is losgekomen en alles naar binnen sijpelt?

Groetjes
Tuur

Tuur Leemans

Geplaatst door Tuur Leemans (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 14 jaar geleden

Afvoer airco verstopt.

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

Hoe "ontstop" ik die?

Groetjes

arjankempeneers (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens mij zit er aan de rechtse kant onder de motorkap onderaan het schutbord een afvoerslangetje. Die moet je eens controleren. Het kan ook nog dat bij het interieurfilter rechtsvoor het regen of waswater naar binnen komt door verstopping van waterafvoer of verkeerd gemonteerde kunststof delen tijdens vervanging van filter

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

Ik zal het eens nakijken. Volgens mij is het toch het afvoerslangetje. Want dit is de eerste maal dat ik zoiets voorheb. Mijn wagen staat altijd buiten. Het schutbord, wat bedoel je daar mee?

Groetjes

arjankempeneers (0) PRO, 14 jaar geleden

Tussen motor en dashboard. Als je voor de auto staat zit het links boven het stuurhuis vlg. mij.

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

Oké, alvast bedankt voor de snelle reactie! Ik kijk er zo vlug mogelijk naar en laat zeker wat weten!




[color=green] geen "citeren"gebruiken als de tekst er juist boven staat a.u.b.[/color]

focuske (0), 14 jaar geleden

dat is die rubber van het filterhuis aan de voorruit aan de passagierskant wat niet niet meer goed dicht
heb dat ook ooit eens aan de hand gehad, herstellen en het probleem is weg


mvg focuske

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat bij deze modellen het meest voorkomt is dat de paravan rechts niet goed meer afdicht, dit deel moet bij vervanging van het pollenfilter los, klemmen gaan stuk en rubber sluit niet meer aan op de ruit waardoor water via kachelhuis het interieur in loopt.
Op de zijde die tegen de voorruit aankomt kan je dubbelzijdig tape monteren zodat het goed blijft zitten, zorg ook dat de klemmen weer op z'n plek komen.

[url=http://img62.imageshack.us/i/paravanfocu...][img]http://img62.imageshack.us/img62/6620/pa...[/img][/url]

Suc6

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

Echt geweldig hoe jullie altijd raad weten. Door dit forum heb ik al vele probs kunnen oplossen! Dank u "Doktor" voor de detailaanwijzing. Zodra ik tijd heb probeer ik dit uit. Het klopt wat je zegt. De pollenfilter is vervangen geweest en vermoedelijk komt daardoor het water naar binnen.

Nogmaals mijn dank!
Groetjes
Tuur

Tuur Leemans (0), 14 jaar geleden

Voila

Vandaag heb ik de nodige herstellingen uitgevoerd. De oude silicone verwijderd, dubbelzijdige tape gekleefd en alles terug vastgemaakt. Ook heb ik voor alle zekerheid het stuk waar de voorruit en de paravan beginnen extra afgekit. En dan het geheel afgeplakt met tape zodat alles mooi kan drogen.

Het was wel geen simpele opdracht voor een leek zoals ik. De ruitenwisserarmen gedemonteerd en dan alles losmaken. Hopelijk is alles nu opgelost en hoef ik daar niet meer aan te komen.

Bedankt voor de tips!

Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.