Ford Focus: Gas Blijft hangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Mijn Focus heeft de laatste tijd last van dat het gas blijt "hangen". Het begon een tijdje geleden als je een constante snelheid bleef rijden viel af en toe het vermogen weg dat probleem is er inmiddels niet meer. Maar wel dat het gas blijft "hangen" als ik op de motor afrem dan zakt de snelheid en het toerental langzaam (veel langzamer dan de focus van mijn ouders) soms zit schokt de auto een klein beetje tijdens het uitrollen.

Als de koppeling ingetrap wordt zakt het toerental wel direct. Vanmiddag zakte de snelheid helemaal niet meer ik reed 40km/h en dat bleef de auto rijden totdat ik op de rem trapte.

Specs:
Ford Focus
1.8
bouwjr 1999
km 165000

wouter37

Geplaatst door wouter37 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Mogelijk een verkeerd signaal van de gaskleppositie-sensor. Daardoor herkent de motor-computer niet meer dat je het gas volledig los laat.
Even uit lezen bij de dealer en de diverse signalen laten controleren.

kombikart (0), 14 jaar geleden

Gasklep reinigen denk ik. Hier het zelfde probleem gehad. Er zet zich kool af op de klep en de zitting waar hij in valt. Is zo gedaan en probleem is dan weg. Tenminste hier was dat het geval.

Gr Fred

wouter37 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden :)

Ik heb een hele mooie how-to gevonden om de gasklep bij een focus te reinigen dat ga ik gewoon proberen kijken hoever we komen

kombikart (0), 14 jaar geleden

[quote=wouter37]Bedankt voor de antwoorden :)

Ik heb een hele mooie how-to gevonden om de gasklep bij een focus te reinigen dat ga ik gewoon proberen kijken hoever we komen[/quote]
Dat is slim om als eerste te doen. Kost niks en is niet veel werk.
We horen het hier wel.

Gr Fred

wouter37 (0), 14 jaar geleden

http://www.focusclub.nl/forum/showthread...

deze how to heb ik gevonden.
Ik heb enkel de luchttoevoerslang eraf gehaald en toen de klep schoon gemaakt en het probleem is verholpen!! Heren bedankt voor jullie hulp :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.