Ford C-max 2008: Bijrijders vloer nat

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 TDCi

Een paar weken geleden ondekte ik dat de vloer aan de bijrijderskant nat was. Na wat speur werk zag ik dat er water uit het kachelhuis druppelde. Bij de garage is de slang van de airco condensafvoer nagekeken en schoongemaakt. Helaas was dit niet de oplossing want nog steeds lekte er water uit het kachelhuis. Vorige week de auto nog maar eens naar de garage gebracht. Die hebben er behoorlijk lang de waterslag opgehad, de paravan gedemonteerd en schoongemaakt en weer gemonteerd maar je raadt het al het lekte niet door. Toen ik 's-avonds bij de garage wegreed begon hij weer te lekken uit het kachelhuis dus vermoed ik toch iets met de airco. Ik leg iedere dag een droge krant bij het voeteneind maar zo wil ik natuurlijk niet maanden rondrijden.
De monteur van de garage weet het ook even niet meer.

Heeft er iemand een idee wat het zou kunnen zijn en belangrijker wat is de oplossing ? Ik heb op dit forum gezocht naar problemen en oplossingen maar daar wordt ik helaas niet veel wijzer van.
Dank voor je reactie.

Leo

Geplaatst door

Leo21 (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Klinkt lullig , maar ik zou toch nog eens naar beide voorgenoemde locaties laten kijken , lijkt me dat 1 van de 2 toch nog niet goed schoon is.
Hebben ze wel de hele paravan schoon gemaakt ook de linker kant ?

kaleido 1 6060
badge vip badge

10 jaar

Ik heb er niet bijgestaan toen de paravan gedemoteerd was. Is dat iets wat je zelf kunt doen ?

Leo21 0

10 jaar

Ligt er aan hoe handig je bent , kan redelijk wat gesleutel zijn , als de ruitenwisserasjes door de paravan steken , moeten de ruitenwisserarmen er ook af , wat parkerstjes los enz.

kaleido 1 6060
badge vip badge

10 jaar

De paaravan is kurkdroog van binnen. Ik heb de airco uitezet en het stopte meteen met lekken. M.a.w. Ik weet bijna zeker dat het gedruppel uit het kachelhuis van het condenswater van de airco is.
Het slangetje van de airco is niet verstopt omdat ik daar nog met een ty rapp door heen heb gestoken. Er druppelt ook een beetje water door het slangetje. Maar om de een of andere reden loopt hety condenswater in het kachelhuis en kan daar niet weg.
Wie heeft de oplossing ?

Leo21 0

10 jaar

Is het slangetje van de airco wel in orde(zit er geen scheurtje in?)
grtjs 772

772 0

10 jaar

Het is niet het slangetje van de airco. Daar lekt het ook niet. Het druppelt uit het kachelhuis. Het slangetje heb ik los gehad en met een tyrap door heen gestoken. Maar er is niets wat de toegang belemmerd. Op de een of andere manier hoopt het condenswater zich op in het kachelhuis. Maar waardoor ????

Leo21 0

10 jaar

heb je ook geprobeerd om door het afvoergaatje in het kachelhuis te steken. Zit dat bijvoorbeeld niet verstopt

Highway 600
badge

10 jaar

Hoe kom ik daar bij ? Ik heb het slangetje losgehad en een lange ty rap er door heen gestoken, zowel richting de uit gang als de richting van het kachelhuis. Helaas zonder resultaat.

Leo21 0

10 jaar

Contact gehad met Ford garage (niet mijn garage), Dit probleem komt wel eens voor bij sommige auto's. Het kachelhuis moet opnieuw dichtgekit worden daarna zou dit probleem opgelost zijn. Volgende week een afspraak gemaakt bij mijn eigen garage om het kachel huis opnieuw af te kitten. Wordt vervolgd...............

Leo21 0

10 jaar

Inmiddels probleem opgelost door kachelhuis opnieuw dicht te kitten. Nu geen wateroverlast meer.

Leo21 0

9 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.