Ford Fiesta: Blaast warme lucht ondanks knop op koud

Bouwjaar: 1998

Graag maak ik gebruik van de expertise van dit forum. Mijn Ford Fiesta type Forza, 1.8 diesel heeft de afgelopen dagen al enkele keren tijdens een rit alleen warme lucht geblazen. Het waren geen aaneengesloten ritten, dwz soms werkt het ook goed.

Temperatuurmeter loopt niet op. Is dit alleen een kapotte knop, of is hier meer aan de hand. Indien u nog meer gegevens nodig heeft, dan hoor ik het graag.

Overigens blijft deze auto ook slecht starten, ondanks nieuwe startmotor, nieuwe bougies. De motor slaat pas na een seconde of 5 aan, en je hebt het gevoel dat ie elk moment weer af kan slaan. Dit alleen met koude motor. Iemand enig idee wat dat kan zijn?

coelho

Geplaatst door coelho (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

Meestal is je kachelklep defect.Deze zit achter je schutbord,onder de motorkap

Het slechte starten kan een paar dingen zijn.
Lucht in het systeem.Heb je een opvoerpompje op je brandstoffilter zitten?
Koudstart thermostaat defect(dit bouwjaar kan die nog hebben).

Is er gecontroleerd of ie wel voorgloeid?

Niels

dupl-u-19852-5dd1492f81e02+goudvos (0), 18 jaar geleden

als ik het zo begrijp naar aan lijding van u verhaal hebt u een fiesta diesel 1,8 slecht starten ,dan moet u de brandstof pomp 1a2 graden vroegerzetten dus dat kunt u zo op de poelie van de getande riemje krast eerst even meteen kras pen in het grootste gat van de poelie {ovaal gat} afteken dan weet je de basis van de afstelling en dan de drie m8 boutjes iets los draaien ,en dan tik je meteen grote schroeven draaier op 1 van de m8 boutjes rechts om heel iets maar 1 mm dat kun je zien naar wat je heb af hebt gekrast in dat ovale gat in de poelie ,maximaal 1 mm en dat staat de in spuit monent t.o.v het b.d.p iets vroeger en start de fiesta beter en trekt de auto op zich beter, want in het getande riem gedeelde zit en beetje slijtage ,maar dat heb met alle fiesta escort sierra's mondeo's ach ja onderdom komt met gebreken maar bijna overal is een op lossing voor en met die lucht klep heb je waarschijndelijk en klemmetje los ge schoten is onder het dashbord of er is af gebroken van de bediening van de kachel ventilatie,dan moet je even onder het dashbord kijken .gr goudvos

Niels8175 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zitten geen klemmetjes onder het dashbord.

De bediening is electronisch Gerko.Dus met een solenoide.De kachelklep,voor de doorstroming van warme koelvloeistof naar je kachelradiator doet dan niets meer,en blijft warm/koud staan.

Niels

coelho (0), 18 jaar geleden

Dank heren voor het antwoord. Over de kachel: moet dit een compleet nieuwe worden, of is dat klepje te vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.