Ford Focus 2001: Brandlucht met name na snelweg

Bouwjaar: 2001, Motorinhoud (cc): 1988, Vermogen (kw): 96

Nadat ik al eerder een Focus Wagon 1.4 heb gehad en daar best tevreden over was, heb ik enkele maanden geleden deze 2 liter gehaald.
Probleem is dat na een stuk snelweg er een best doordringende brandlucht te ruiken is als je daarna stil staat bij een stoplicht. En als je uitstapt bij de motorruimte. Het is des te erger als je harder hebt gereden, vooral na een stuk (Duitse) snelweg bijvoorbeeld als je langere tijd boven de 130 km/h zit. Echter ook bij lagere snelheden maar dan is de geur wel minder erg aanwezig.

Motor zelf wordt niet te warm (temperatuurmeter blijft netjes in het midden).
Toen ik pas geleden stil stond na een stuk gereden te hebben hoorde ik wel lichtjes iets piepen alsof er iets lichtelijk aan liep bij het stationair draaien. Bij wat gas geven was dit geluid dan weer weg. Weet niet of dit er ook mee te maken heeft.
Iemand een idee wat het wellicht zou kunnen zijn voor ik naar de garage rijd?

Remmco1987

Geplaatst door Remmco1987 , lid sinds 6 maanden geleden

3 Reacties

Monteur Senior, 6 maanden geleden

eens kijken of je niet over een plastic zak hebt gereden die aan je uitlaat is blijven plakken,meerdere keren meegemaakt

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Multiriem controleren hoe de staat is , airco koppeling controleren of lager mniet langzaam de geest aan het geven is , olielekkage op de uitlaat .

Remmco1987, 6 maanden geleden

Bedankt voor de reacties, ik ga er toch maar zsm mee naar de garage zo te lezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.