Ford Focus 2000: Trekhaak aansluitingen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Ik heb problemen met de verlichting van mijn trekhaakaansluiting (pin 7). Heeft iemand een overzicht van de kleurcoderingen van de blauwe stekker linksachter in de kofferruimte? Alvast dank.

RMS

Geplaatst door RMS (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Hans4040 (295) PRO, 1 jaar geleden

Google, trekhaak aansluiting 7 polig.

RMS (0), 1 jaar geleden

Voor de duidelijkheid; het gaat om de kleurcoderingen van de autobedrading. Die van de trekhaak zijn algemeen bekend.

harry4203 (415) PRO, 1 jaar geleden

Snap dat het geen antwoord is op de vraag, maar dat kun je toch gewoon ff meten met een spanningszoeker?

RMS (0), 1 jaar geleden

De huidige bedrading is aangelegd met Scotch blokjes en veel isolatieband. Ik ben van plan om alles netjes aan te sluiten maar dan wil ik wel zeker weten dat ik de juiste draden gebruik.

Hans4040 (295) PRO, 1 jaar geleden

Als het nu goed werkt zit alles goed aangesloten....
dus 1 voor 1 overnemen op nieuwe bedrading dan kan het niet fout gaan.

RMS (0), 1 jaar geleden

Dank voor je inzet.
Als iemand een schema of een overzicht van de kleurcodes heeft hou ik me aanbevolen.

Heino4267 (200), 1 jaar geleden

Ik weet niet wat je problemen zijn (dat meld je niet), maar als je meet wat wel werkt en wat niet werkt, kun je alle werkende draden origineel aansluiten. Als je het overige via trail and error uitprobeert kom je er ook en heb je meteen alle kleuren goed. Ik neem aan dat in het blauwe blokje de draden nog met de originele kleuren aanwezig zijn (dan zou het logischerwijs toch dezelfde kleur op dezelfde kleur moeten zijn?).

    Heb ook probleem met met aanhangerverlichting (zevenpolige stekker.) Heb Ford Focus( 2005) die altijd een caravan heeft getrokken. Nu heb ik echter een aanhanger aangekoppeld maar ontdek dat mistachterlicht constant aan is en heet wordt. Begrijp dat 2/54G blauw destijds gebruikt kan zijn voor vaste stroom caravan, nu de mistlamp er op zit wordt deze ( te heet/door constant branden. Weet iemand hoe ik aansluiting voor mistlamp weer op correcte manier herstel? Begrijp dat de blauwe kabel (2/54G ( mistlamp) vanuit trekhaakstekker niet aangesloten op blauwe kabel( mistlamp) in kofferbak auto maar( eventueel) rechtstreeks gaat naar accu( om destijds caravan van vaste stroom( ijkast etc) te voorzien ?Hoe dit te checken ( en los te koppelen/op te lossen? Merci ! - dokijudocus (0), 1 jaar geleden

RMS (0), 1 jaar geleden

Je verhaal klopt als een bus. Dat de mistlamp heet wordt komt doordat er een vrij "zware" lamp in zit, meestal 21W. Bij een 7 polige stekker is er maar 1 pin over voor mistlamp of constant plus (pin 2). Ik heb zelf inmiddels een trekhaak kabelset met stekkers gekocht, deze is eenvoudig aan te sluiten op de kabelboom van de auto, je hoeft dan ook niet meer te knoeien aan de originele kabelboom. Bijkomend voordeel van een 13 polige stekker is dat alle aansluitingen dan aanwezig zijn;
Constant plus.
Mistlamp (verplicht voor alle aanhangwagens tot 750kg en alle aanhangwagens of caravans met kenteken na 1-1-1998).
Achteruitrijverlichting (verplicht voor aanhangers/caravans met kenteken na 31-12-2012)
(Met een verloopstekker van 13 naar 7 polig in de kofferbak sta je nooit voor een verrassing🙂).

Heino4267 (200), 1 jaar geleden

Op korte termijn kun je de gloeilamp voor het mistachterlicht vervangen door een LED-lamp, dan ben je in elk geval al van de hitte af.

check

Beste antwoord, geplaatst door RMS (0), 1 jaar geleden

Na het aansluiten van een kabelset met stekkers zijn alle problemen verholpen. Een aanrader, zeker met een 13 polige stekker.

Hans4040 (295) PRO, 1 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.