Ford C-Max 2008: brommend geluid in dashbord

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Q7DA, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Hoi Ford rijders. Dit is mijn debuut hier en wilde gelijk maar starten met 2 vragen tegelijk. Heb onlangs mijn wiel los gemaakt en kwam er achter dat mijn wielmoer een sleutelmaat heeft van 18 mm. Klopt dit en is dit origineel want er zijn geen afdekdopjes in die maat te vinden namelijk.
Tweede vraag betreft een brommend geluid on mijn dashboard ongeveer links naast de radio. Zodra ik auto op contact zet begint dit en ook tijdens het rijden kan ik het horen. Lijkt mij iets van electronica maar mogelijk heeft iemand een tip ??
Alvast dank voor de reactie.

scorp55

Geplaatst door scorp55 , lid sinds 3 weken geleden

13 Reacties

harry4203 PRO, 3 weken geleden

De maat is geen 18, maar 17 of 19. meestal komt er roest onder de chromen afdekdop en lijkt het een andere maat.

harry4203 PRO, 3 weken geleden

scorp55, 3 weken geleden

Allereerst dank voor je snelle reactie Harry. Heb naar aanleiding van jouw reactie wederom een wielmoer losgehaald en opgemeten met steeksleutel. Er is geen sprake van roest o.i.d en sleutel 17 ;last op geen enkele wijze. Maat 18 wel. Ik wilde namelijk nieuwe wieldopjes halen en kwam er achter dat 18 mm geen courante maat is zodoende mijn vraag hier ook. Kan zijn dat vorige eigenaar andere moeren heeft gepllatst ooit maar 18 mm kom ik idd nergens tegen.

    * ;last moet zijn past - scorp55, 3 weken geleden

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Ik denk dat het 19 is, en het chrome gedeelte er al af is waardoor nu 18 erop past. Anders koop je gewoon een setje nieuwe moeren, is het ook weer netjes.

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Als je de kachelkleppen in een andere stand zet reageert het gebrom er dan op?

Heino4267, 3 weken geleden

En hoor je het gebrom ook als je de audio-unit helemaal uitschakelt?

scorp55, 3 weken geleden

Heb nog even gekeken en zodra ik de auto op contact zet begint er een gebrom en het lijkt uit het dashboard te komen min of meer achter de km teller. Het maakt geen verschil als ik kachelstanden wijzig of uitzet , ook als radio uit staat blijft gebrom aanwezig. Ben geen elektronicus maar geluid klinkt wel als gebrom van een of ander elektrisch component

harry4203 PRO, 3 weken geleden

Even heel stom, maar ook al eens onder de motorkap geluisterd? heb wel eens meer meegemaakt dat een of ander regelventiel wat bv tegen het schutbord zit herrie maakt waarbij het lijkt of het geluid uit het dashboard komt.

scorp55, 3 weken geleden

Hoi Harry. Dit was een alles behalve een stomme opmerking. Ben net gaan luisteren onder de motorkap en geluid komt daar inderdaad vandaan. Het lijkt uit de buurt van het gasklephuis te komen. Daar aan zit ook een zwart kastje met volgens mij elektronica.

scorp55, 1 week geleden

Geluid komt toch meer richting schutbord aan de bestuurderszijde Hij doet het al wanneer ik de auto enkel op contact zet dus zal iets van electronica zijn. Ben er nog niet achter , houdt jullie op de hoogte

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Zoekt en gij zult vinden.

scorp55, 5 dagen geleden

Ben inmiddels verder met de mogelijke oorzaak. Gebrom zou komen van een verouderd relais en kan geen kwaad. Relais op zich is niet zo duur dus reparatie zal ook geen vermogen gaan kosten. Wil ik laten doen bij de eerstvolgende beurt. Nogmaals dank voor jullie meedenken en reacties. Heel prettig deze ondersteuning.

harry4203 PRO, 5 dagen geleden

T maakt mij natuurlijk niks uit, maar als een relais herrie maakt zou ik em maar meteen vervangen. dit om problemen/stilvallen te voorkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.