Ford C-Max 2008: brommend geluid in dashbord

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Q7DA, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Hoi Ford rijders. Dit is mijn debuut hier en wilde gelijk maar starten met 2 vragen tegelijk. Heb onlangs mijn wiel los gemaakt en kwam er achter dat mijn wielmoer een sleutelmaat heeft van 18 mm. Klopt dit en is dit origineel want er zijn geen afdekdopjes in die maat te vinden namelijk.
Tweede vraag betreft een brommend geluid on mijn dashboard ongeveer links naast de radio. Zodra ik auto op contact zet begint dit en ook tijdens het rijden kan ik het horen. Lijkt mij iets van electronica maar mogelijk heeft iemand een tip ??
Alvast dank voor de reactie.

scorp55

Geplaatst door scorp55 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

harry4203 (380) PRO, 1 jaar geleden

De maat is geen 18, maar 17 of 19. meestal komt er roest onder de chromen afdekdop en lijkt het een andere maat.

harry4203 (380) PRO, 1 jaar geleden

scorp55 (0), 1 jaar geleden

Allereerst dank voor je snelle reactie Harry. Heb naar aanleiding van jouw reactie wederom een wielmoer losgehaald en opgemeten met steeksleutel. Er is geen sprake van roest o.i.d en sleutel 17 ;last op geen enkele wijze. Maat 18 wel. Ik wilde namelijk nieuwe wieldopjes halen en kwam er achter dat 18 mm geen courante maat is zodoende mijn vraag hier ook. Kan zijn dat vorige eigenaar andere moeren heeft gepllatst ooit maar 18 mm kom ik idd nergens tegen.

harry4203 (380) PRO, 1 jaar geleden

Ik denk dat het 19 is, en het chrome gedeelte er al af is waardoor nu 18 erop past. Anders koop je gewoon een setje nieuwe moeren, is het ook weer netjes.

kaleido 1 (1320) PRO, 1 jaar geleden

Als je de kachelkleppen in een andere stand zet reageert het gebrom er dan op?

Heino4267 (195), 1 jaar geleden

En hoor je het gebrom ook als je de audio-unit helemaal uitschakelt?

scorp55 (0), 1 jaar geleden

Heb nog even gekeken en zodra ik de auto op contact zet begint er een gebrom en het lijkt uit het dashboard te komen min of meer achter de km teller. Het maakt geen verschil als ik kachelstanden wijzig of uitzet , ook als radio uit staat blijft gebrom aanwezig. Ben geen elektronicus maar geluid klinkt wel als gebrom van een of ander elektrisch component

harry4203 (380) PRO, 1 jaar geleden

Even heel stom, maar ook al eens onder de motorkap geluisterd? heb wel eens meer meegemaakt dat een of ander regelventiel wat bv tegen het schutbord zit herrie maakt waarbij het lijkt of het geluid uit het dashboard komt.

scorp55 (0), 1 jaar geleden

Hoi Harry. Dit was een alles behalve een stomme opmerking. Ben net gaan luisteren onder de motorkap en geluid komt daar inderdaad vandaan. Het lijkt uit de buurt van het gasklephuis te komen. Daar aan zit ook een zwart kastje met volgens mij elektronica.

scorp55 (0), 1 jaar geleden

Geluid komt toch meer richting schutbord aan de bestuurderszijde Hij doet het al wanneer ik de auto enkel op contact zet dus zal iets van electronica zijn. Ben er nog niet achter , houdt jullie op de hoogte

kaleido 1 (1320) PRO, 1 jaar geleden

Zoekt en gij zult vinden.

scorp55 (0), 1 jaar geleden

Ben inmiddels verder met de mogelijke oorzaak. Gebrom zou komen van een verouderd relais en kan geen kwaad. Relais op zich is niet zo duur dus reparatie zal ook geen vermogen gaan kosten. Wil ik laten doen bij de eerstvolgende beurt. Nogmaals dank voor jullie meedenken en reacties. Heel prettig deze ondersteuning.

harry4203 (380) PRO, 1 jaar geleden

T maakt mij natuurlijk niks uit, maar als een relais herrie maakt zou ik em maar meteen vervangen. dit om problemen/stilvallen te voorkomen.

scorp55 (0), 1 jaar geleden

Hoi allen, na de nodige research en lezen op internet ben ik er achter waar het brommende geluid vandaan komt. De boosdoener is de sensor voor het binnenklimaat die in het dashboard zit vlak boven je knie op de bestuurderszijde. Daar zie je een opening waar dus een sensor achter zit.
Inmiddels heb ik een nieuwe aangeschaft ( onderdeel nr; 2030991 ) en zal hem binnenkort gaan vervangen. Tevens kwam ik er via you tube achter dat er een adapter bestaat ( onderdeel nr; 1736143) die op de sensor kan worden geplaatst waardoor hij verder naar achter komt te zitten en evt. geluid minder/niet meer hoorbaar is. Zodra ik alles heb gemonteerd laat ik hier nog even een bericht achter.

harry4203 (380) PRO, 1 jaar geleden

Dan maakt het vinnetje van de interieurtemperatuursensor dus herrie. zit ie niet gewoon vol met stof?

scorp55 (0), 1 jaar geleden

Ja dat klopt Harry zal eens kijken als ik hem eruit heb maar zekerheidshalve ook n nieuwe gekocht want deze is denk ik al 14 jaar oud en draait ook continue he.
groet Ton

scorp55 (0), 1 jaar geleden

en die kennis van n adapter wilde ik graag delen hier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.