Ford Mondeo: Climate control Mondeo 2008

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5T

Mijn klacht is dat de climate control in deze auto slecht werkt. Indien deze op automatisch staat met AC op on en ingesteld op een temperatuur van 22 graden er eigenlijk weinig of niets automatisch geregeld wordt. Als men de auto instapt en gaat rijden en het koelwater komt op temperatuur wordt de aanjagersnelheid niet verhoogt waardoor het eindeloos lang duurt eer het interieur is opgewarmd. Dit doet zich zomers als het warm is ook voor waardoor het dan juist weer eindeloos lang duurt eer het interieur is afgekoeld. Het lijkt erop dat het systeem niet wordt aangestuurd door een sensor die de interieur temperatuur meet en daardoor niet weet wat het moet doen.
Zet men het systeem op handmatig dan is het vreemde dat als men de aanjager op b.v. stand 5 zet men deze dan weer harder en dan weer zachter hoort draaien. Juist dan lijkt er dus wel iets automatich aangestuurd te worden. Ik heb al wel begrepen van andere Mondeo eigenaren dat ik niet de enigste met deze klacht ben maar bezoek aan de dealer heeft het probleem niet opgelost. Er zijn geen afwijkingen te vinden.
Wie herkent het en heeft een oplossing ?

klijn001

Geplaatst door klijn001 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik neem aan dat het een auto met touchscreen is? zo ja: controleer eerst de software van het bedieningsapparaat, door de knop "NAV" en "MENU" samen in te drukken en dan in het scherm de bovenste regel te pakken.
Het getoonde scherm geeft veel informatie maar het belangrijkste zijn de 1e 4 nummers van bovenste regel, software_main.
Controleer deze en zet ze eens hier neer.

Wat het matig afkoelen betreft, het zou natuurlijk kunnen dat de airco niet volledig gevuld is, ook is er bij de 1e types met 2.5L een verhoging van de hoeveelheid koudemiddel geweest, op de stikker onder de motorkap staat hoeveel erin zit, daar zou 590 gram moeten staan, dan is het al op juiste nivo gamaakt.
Maar dat betekend niet dat het koudemiddel ook nog op dat nivo is, een controle hierop zou dat dan moeten uitwijzen.

Suc6

klijn001 (0), 14 jaar geleden

Doktor:

Ja, met touchscreen. De getallen zijn: 0843_090128

De hoeveelheid koelmiddel is gecontroleerd en is juist.

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

0843 is de 1 na laatste, sinds deze maand is update 5.1 met sw 0905 naar de dealers toe gestuurd, wellicht dat dit nog veranderingen kan brengen, duurt ongeveer 20 minuten.

Anders wordt het toch verder controleren en meten voor de Heren.

Suc6

klijn001 (0), 14 jaar geleden

Als men op het systeem op NAV+MENU drukt komt men in een submenu waar je kankiezen voor zelftest. als men dat aanklikt gebeurd er echter niets, het lijkt of je nog een handeling moet verrichten om de test te starten. Weet iemand hoe ?

Doktor (0) PRO, 14 jaar geleden

nee, er zit verder geen zelfdiagnose voor de climate controle in het systeem. diagnose kan alleen met de tester gebeuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.