Ford Fiesta: Constant lage temperatuur.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

De temperatuur van mn motor blijft redelijk laag. Op de meter blijft de naald op de M van NORM hangen (zo'n 25%) Als ik lang stationair draai gaat de naald 1 mm hoger, maar meer ook niet. Er komt wel warme lucht uit mn ventilatie, maar dan moet ik de schuif wel helemaal naar links halen (in de rode gedeelte). Is dit een kwestie van de thermostaat vervangen?

rverdouw

Geplaatst door rverdouw (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

hoogstwaarschijnlijk wel

Theo Sparenburg (10), 16 jaar geleden

Of de thermostaat werkt kan je gemakkelijk controleren door de motor stationair te laten draaien en steeds even aan de onderste en bovenste radiateurslang te voelen. In eerste instantie zal slechts een van deze slangen warm moeten worden. De thermostaat behoort immers bij koude motor dicht te staan. Worden beide slangen min of meer gelijk warm dan is de thermostaat kapot (blijft open staan, motor kan dan niet op temperatuur komen)
Als de motor op bedrijfstemperatuur is zal de andere slang ook warm worden. De thermostaat moet nu immers open staan. Als de slang koud blijft is de thermostaat ook defect (blijft dicht staan). Dit laatste zal bij jou niet het geval zijn want dan zou de motor te warm moeten worden.

vr.gr. Theo

rverdouw (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor jullie feedback. Ik heb de thermostaat vervangen en het probleem is opgelost. De temperatuur meten zit nu on de 45% - 50%. Precies goed dus! Ik heb de vervanging van de thermostaat vastgelegt met foto's en kan je op de volgende link kunt bekijken. Voor degene die ook zn thermostaat moet vervangen is het erg handig.

http://www.cable-wakeboarding.com/opslag...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.