Ford Focus: Contole lampjes, dimlichten, radio/cd speler

Bouwjaar: 2000

Sinds een tijdje gaan er, af en toe met name kort na de start van mijn Focus Wagon 1.6 maar ook tijdens het rijden, allerlei steeds wisselende controle lampjes branden. Ook komt het voor dat de cd /speler halverwege een cd spontaan weer bij nr 1 begint en tegelijkertijd de dagteller en het digitaal klokje boven de radio gereset worden, kortom het lijkt er op of er tijdens het rijden de stroom in het daschboard wegvalt.
Verder zijn tot nu toe de klokken een keer tijdens het rijden helemaal uitgevallen.

Er heeft bij de Ford dealer reeds een reparatie plaatsgevonden aan bekabeling en een schakelaar rond de stuurbekrachtiging, doch het probleem doet zich nog steeds voor. Volgende week wordt de auto voor een tweede keer bij de dealer onderzocht.

Dit probleem is reeds een maal op deze site aan de orde geweest, toen was het advies om de massakabel te vervangen. Helaas kan ik op deze site niet achterhalen of hiermee het probleem verholpen is.

Wellicht dat een van jullie uitkomst kan bieden en ik de ford monteur een stukje op weg kan helpen in zijn zoektocht naar de oorzaak.

Alvast bedankt voor een reactie.

Luc





Vaak is het probleem verholpen door de auto op nieuw te starten.

LucBohnen

Geplaatst door LucBohnen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Postie (0) PRO, 19 jaar geleden

Begin eens met het doorsolderen van de accupolen.dwz de kabel in de klem solderen.
Hier zit wel eens een probleem.

jjbalmszonen (0) PRO, 19 jaar geleden

Arnold Balm, massabedrading op li v chassisbalk loshalen en nieuwe stekkers monteren, dus onder bij de accubak, er zitten er twee, dikwijls veel oxydatie aanwezig, massaverbinding bij a stijl goed contr, gevolg dashboard valt geheel uit.succes!

LucBohnen (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tips. Het solderen heeft gisteren plaatsgevonden. Ook is er naar de stekkers gekeken. Het is nu even afwachten of het probleem verholpen is. Gisteravond en hedenochtend heb ik in ieder geval geen problemen meer ondervonden.

LucBohnen (0), 19 jaar geleden

Na het solderen en het schoonmaken van de stekkers is het probleem verholpen.

Heren nog bedankt voor de tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.