Ford Mondeo: Controlelamp autobatterij

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Ik heb een vraagje over mijn wegen die ik enkele weken geleden heb gekocht, een paar dagen terug ging af en toe de controlelamp van mijn autobatterij tijdens het rijden aan, niet langer dan 10 seconden. Sinds vandaag blijft deze controlelamp tijdens het rijden aanstaan. Is het zo dat mijn autobatterij bijna leeg is? Merk er zelf weinig van, omdat de auto makkelijk start. Merk wel weerstand bij het optrekken, maar weet niet of dat hieraan ligt, de weerstand zit 'm in 't gas geven om te kunnen doorschakelen en merk ik lichtjes op in mijn derde versnelling als ik rond 50km zit.

Moezt ik me hierom zorgen maken, autobatterij vervangen, of gewoon ergens laden en is dit een probleem die om een zeer dringende oplossing vraagt of kan dat en week wachten zonder me zorgen te maken om het feit dat de wagen niet zou willen starten...

1a2b3c

Geplaatst door 1a2b3c (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk een probleem met de dynamo maandag maar is naar de garage gaan
gr dirk

1a2b3c (0), 15 jaar geleden

ik denk da'k de reden weet. ben dit weekend een klein onderhoud gaan doen en daaruit kwam naar voren dat de alternatorriem moet worden vervangen, s nachts merk ik bijvoorbeeld dat mijn lichten en instrumentenbord bij momenten durft flikkeren. iemand een idee hoeveel zo'n riempje kost en of dat véél werk is om dat te vervangen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.