Ford Mondeo: Zetec-e op lpg wel of niet betrouwbaar?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8i 16V zetec-e

Ik las ergens een opmerking in een topic van iemand : die motoren kunnen slecht tegen lpg......
Die persoon had er alleen staan dat hij een mondeo uit 98 had op lpg.

Er zijn meerdere motoren geleverd. Dus mijn vraag:
Kan een 1.8i 16V zetec-e goed op lpg? heb er zelf 1 gekocht met 285.000 op de klok. Bij ong 200.000 is volgens de verkoper de kop gereviseerd.

En zijn de kleppen van mijn motor te stellen?

Ook lekt de auto wat olie, als ik er onder kijk is de carterpan aan de versnellingsbak kant ( als je er voor staat rechts ) wat vettig ookis de versnellingsbak zelf aan de onderkant wat vettig. Dat de versnellingsbak vettig is kan lijkt me ook komen doordat er gewoon vettigheid bij langs komt. Hoe check ik of er genoeg olie op de versnellingsbak zit, en hoe vervang ik evt. versnellingsbak olie?

muurman

Geplaatst door muurman (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

EduardCamps (0) PRO, 15 jaar geleden

Bij de Mondeo motoren is heel gemakkelijk te zien of je kleppen zelf stellend zijn of dat ze afgesteld moeten worden. De motoren met een aluminium kleurige kleppendeksel zijn zelfstellend. Bij de motoren met een zwarte klepdeksel moeten de kleppen gesteld worden. De motoren met zwarte klepdeksel zijn vaak, ondanks dat ze gasklaar gemaakt zijn slecht bestand tegen LPG. Deze brandstaof smeert verschrikkelijk slecht tov. benzine. Als de kleppen bij iedere grote beurt gesteld worden en er goede benzine in word getankt is mijn ervaring dat het wel kan. Maar goed onderhoud is essentieel!

Je versnellingsbak olie kun je peilen door de vulplug (bout, imbus 8) aan de voorkant van de bak los te draaien. Als je hier dan een kleine imbussleutel insteekt, moet het oliepeil tot 5 mm onder de rand van de vulplug staan.

De aftapplug vind je onder de rechter aandrijfas.

Succes!

muurman (0), 15 jaar geleden

De kleppendeksel kun je er zo afhalen zonder olie af te tappen toch? En daar zit neem ik aan een pakking, blijft die normaliter heel?
En kleppenstellen kun je dan mbv een voelermaat volgens mij doen of..?

dirk2269 (0) PRO, 15 jaar geleden

dit moet je toch door de garage laten doen
de nokkenassen moet er af als er gesteld moet worden
gr dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.