Ford Ka: Demontage achterwisserarm Ford Ka

Bouwjaar: 2007

Mijn vrouw heeft van de Ka de achterwisserarm geforceerd en nu wil ik deze weer vastschroeven. Normaal gesproken kan je het ku8nststof kapje oplichten en dan met een platte moer het lichtmetalen flens op de vertande conisch van de ruitenwisseras vastschroeven. Wellicht zij de vertandingingen weggevreten.

Helaas kreeg ik het kunststof beschermkapje niet verwijderd. Wellicht was het vastgevroren of je moet het met een handigheid verwijderen. Met het oog op breuk van het kunststof durfde ik niet te veel kracht uit te oefenen.

Wie heeft een hint voor het demonteren van deze arm?

Bij voorbaat dank!

tedkroon

Geplaatst door tedkroon (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

poelie trekker

Hans4040 (190) PRO, 13 jaar geleden

Het kunststof kapje zal er eerst af moeten...beetje warm water eroverheen gieten en met een schroevendraaier eraf wippen.
dan de moer eraf en als de arm niet van de as wil een poelitrekker gebruiken...

tedkroon (0), 13 jaar geleden

Opgelost! Vandaag was het maar -1,5 graden onder nul en het kapje trok je zo los met je nagels nadat ik hem met mijn handpalm had opgewarmd. Conisch in- en uitwendig schoongemaakt en vervolgens goed vastgezet. Gisteren was het -6,5 graden en blijkbaar (was nat) zat het geheel vastgevroren.

Bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.