Ford Focus: Deuren sluiten tijdens rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Als ik met mijn auto rij dan sluit af en toe automatisch de auto af. Alle 4 de deuren sluiten.
Als ik dan auto wil openen langs mijn zijde (linkerkant) Dan opent enkel mijn deur. Als ik dan op knopje aan rechtse deur klik dan gaan ze allemaal open.

Ik heb mijn linkerdeur al opengehaald maar ik weet niet waar kijken.

Hoe moet ik dit oplossen?


Alvast bedankt

Geert23

Geplaatst door Geert23 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Minnema (0), 14 jaar geleden

Er gaan een paar kabeltjes naar het slot zelf, het ene deel is om het slot electrisch te bedienen, het andere deel "voelt" in welke stand je slot/sleutel staat.
Als je het slot opendraait, geeft hij een signaal waardoor de rest van de sloten electrisch open gaat.
Dat schakelaartje in je slot wordt soms onbetrouwbaar en dan kan je systeem de rest op slot doen terwijl er niets is gebeurd.
Natuurlijk kan open ook, elke combinatie is mogelijk.
De ervaring leert dat het meestal de bestuurderskant is die problemen geeft omdat die nu eenmaal het meeste gebruikt wordt.
Op de een of andere manier slijt het mechanisme zonder dat je daar wat van ziet, maar onbetrouwbaar schakelen is het gevolg.
Het beste is om je slot te vervangen, ik heb bij mijn auto van alles geprobeerd, maar toen hij de deur op slot trok toen ik net uitgestapt was en dus buitengesloten was terwijl de motor nog draaide, was ik om.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.