Ford FOCUS: Display tussen meters blijft branden

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: SHDA, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Sinds lange tijd heb ik het volgende probleem. Wanneer ik mijn auto (ongeveer) 3 dagen niet gebruikt en op de 4e dag instap, gaat mijn NAV/radio (travelpilot) niet aan. Daarbij onstaat een tweede probleem. Wanneer ik vervolgens de auto op slot doe blijft het LCD scherm tussen m’n meters aanstaan. (Gaat niet uit na +/- 15 min) Hierdoor loopt m’n accu langzaam leeg. Als ik iedere dag blijf rijden gaat alles goed. Zo goed zelfs dat na +/- 2 weken de travelpilot spontaan weer aangaat wanneer ik de auto ontgrendel en de deur opendoet.

Iemand een idee waarom in eerste instantie de travelpilot uitgaat na lange stilstand? Ik vermoed dat de overige problemen een gevolg hiervan zijn.

Mvg L-J

L-J

Geplaatst door L-J (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (230), 6 jaar geleden

Voor zover ik weet is dat een softwareprobleem, wat door de dealer kan worden verholpen middels een softwareupgrade.

ronny503 (0), 6 jaar geleden

Ik heb/had hetzelfde probleem met mijn Focus maar die is wat ouder. Wat betreft het lcd scherm die aan blijft staan is vocht in het paneel vaak de oorzaak, na verloop van tijd gaat zeker de brandstof meter in werking en die trekt de accu stilaan leeg. Het is wel grappig want ik heb vanochtend het instrumenten paneel gedemonteerd en uit elkaar gehaald en boven de verwarming laten drogen. Opzich leek er niets van vocht te zien maar op de aansluitingen van de microchips zat wat zwarte aanslag, ik heb met een zachte tandenborstel alle zwarte aanslag verwijdert en het paneel in de auto getest. Het paneel werkt weer zoals het hoort, contact aan alles werkt en bij contact af schakelt het paneel direct weer uit. Ik ga zo wat foto's op mijn eigen gestelde vraag toevoegen van voor en na het reinigen. Als je wil weten hoe het paneel uit de auto gehaald dient te worden dan zijn er op Youtube veel video's over te vinden.

L-J (0), 6 jaar geleden

Welke software upgrade bedoel je Heino4267? Van de NAV/Radio?

Mansie (0), 6 jaar geleden

Ervan uitgaande dat je een Travelpilot FX heb zal het wel in de nav-unit zitten
Deze gaan helaas met regelmaat kapot.
Beste is radio even loshalen en kijken of hij dan wel uit gaat.
Nav is te repareren bij bv KMS in Apeldoorn.
Front rond de radio kan je losklikken en dan de radio met 4 schroeven loshalen.

Van Heesch (0) PRO, 6 jaar geleden

Dit probleem hebben we ook reeds gehad, koppel de radio los en het is verholpen. De radio kan je laten repareren bij AC Tronics

Pieterv01 (0), 4 jaar geleden

Volgens kenners is de Bluetooth module die constant energie trekt uit vanuit de radio, hierdoor heb je naar paar dagen geen stroom meer. Hopelijk kan je dat laten repareren.!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.