Ford Transit: Dynamo laadt niet bij.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 75

Ford Transit 2,5 TD camper uit 1996 dynamo laadt niet bij. Lampje in dashboard blijft ook branden. Heeft iemand het schema van deze auto of kan iemand mij adviseren? De zekeringen onder het stuurhuis zijn reeds gecontroleerd en de dynamo reeds vervangen. Is een 70A type.
Vorig jaar bleef hij na het starten een minuutje branden maar na ophaal uit de stalling ging het helemaal niet meer uit.

Ik heb wel het schema van de camper zelf maar het auto gedeelte zit hier niet bij.

Alvast dan k voor u hulp.

m. vr. gr. Rob Sterkenburg

rob383

Geplaatst door rob383 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (120) PRO, 7 jaar geleden

de D+ moet ook spanning krijgen. Controleer of er spanning komt op het dunne kabeltje van de dynamo als de auto op contact staat. Als de motor loopt moet je rond de 13,8 volt op de dikke kabel krijgen en gaat het lampje uit. De dikke kabel gaat via de startmotor naar de accu.

rob383 (0), 7 jaar geleden

Op de D+ geen 12 Volt aanwezig. Ik verdenk dat er nog ergens een defecte) zekering zit. Geen 13,8 of 14,4 volt op de accu na starten. Als de dynamo spanning gaat geven moet er ook een relais inschakelen om de tweede accu te laden.

Helaas is er in het verleden met de installatie geknoeid )-:

Highway (120) PRO, 7 jaar geleden

??? dat is normaal na de dynamo. D+ wordt alleen afgetakt voor de omvormer en koelkast trapje en schotel. Het laden van de accu's wordt via de B+ gedaan door de omvormer te laten schakelen. Controleer de zekeringen van de transit. onder de motorkap en dashboard volgens mijn.

rob383 (0), 7 jaar geleden

Mee eens!. Ik vermoed ook een slechte zekering of slechte connectie. Maar is een Italiaanse auto en geen schema.
Alle zekeringen onder het stuurhuis heb ik al gecontroleerd.
Schema zou het zoeken een stuk makkelijker maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.