Ford TRANSIT 260S FD VAN 85 LR4.23: Kachel blaast alleen warm

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: F3FA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 63

Goedendag

Kan iemand mij helpen met het achterhalen van de oorzaak van mijn probleem

Het probleem met mijn Ford transit is dat de kachel alleen maar warm/heet blaast ook als ik hem helemaal op koel draai blaast hij hete lucht.
Heb de aanjager op 0 maar dan nog komt er warme lucht binnen. Ook de airco blaast nog alleen warme lucht. Wat mij opvalt is dat het dashboard ook heet wordt met name in het midden gedeelte

Graag jullie advies / hulp

Met vriendelijke groet
Stefan van der Schilden

Schilden

Geplaatst door Schilden (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (120) PRO, 7 jaar geleden

controleer de kachelklep eens of deze beweegt. Zit waarschijnlijk links bij de bestuurder.

Schilden (0), 7 jaar geleden

Beste Highway

Ik heb de kachelklep bij het gaspedaal gecontroleerd deze werkt bij het draaien van de knop. Er zit ook nog een kachelklep/kraan onder de motorkap deze reageerd niet op bediening van de temperatuur, als ik hem handmatig induw dan krijg ik wel koude lucht. Er zit alleen een luchtslang aan dus kan jij mij de werking uitleggen zodat ik zeker weet dat het mechanisch is en niet lucht

Groet Stefan

Highway (120) PRO, 7 jaar geleden

Nee, helaas. Zat er aan de kachelbediening nog een stangetje die een andere klep bedient? Dat was bij mijn het geval dat die klep los lag.

P.s.Mijn Ford was wel jonger dus kan zijn dat er verschil in zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.