Ford Galaxy 2008: Dynamo vervangen en meldingen nemen toe (opgelost)

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo allemaal,

Ik wil graag het volgende aan jullie voorleggen. Heb afgelopen 6 weken te maken gehad met een hangende accu lampje na het starten. Na ongeveer 30 seconden ging het lampje weer uit. Dat gebeurde ongeveer 1 keer in de week. Van de garagemedewerker begreep ik dat de dynamo niet meer optimaal werkte, de waardes waren nog wel goed. Op dit moment 209.000km op de teller.
Omdat ik volgende week op vakantie wil met de auto, heb ik besloten de dynamo te laten reviseren en terug laten inbouwen in de auto. Ik heb gelijktijdig, accu, multieriem en spanroller vervangen.
Bij het wegrijden van de garage kwam de accumelding al rijdend in beeld. Dat was eerst niet zo. Terug naar garage en zowel accu als dynamo geven nog steeds de juiste waarde. Vervolgens richting revisie bedrijf en ook daar worden normale waardes gemeten. Dynamo laad goed op.

Toch krijg ik tijdens het rijden om de 4 a 5 minuten een melding en die blijft dan meestal een minuut hangen. Dit gebeurt constant.

Medewerker van revisiebedrijf denkt aan kabelbreuk of toch een defect in gereviseerde dynamo.

Garagemedewerker wil eerst een nieuwe dynamo (met originele spanningsregelaar) laten plaatsen. Hij gelooft niet dat er sprake is van een kabelbreuk omdat de meldingen eerst anders waren. Het was sporadisch blijven hangen van de accumelding na starten tot om de 5 minuten een accu melding in beeld. Hij vermoed toch dat de dynamo na revisie niet goed communiceer met boardcomputer.

Graag advies hoe te handelen. Ik denk zelf aan het laten plaatsen van een nieuwe dynamo en als de klachten blijven een electro bedrijf opzoeken om de draden door te meten.
Iemand toevallig bekend met een goeie specialist in omstreken Amsterdam.

Alvast bedankt voor jullie reacties. Het wordt gewaardeerd.

Toyotaverso

Geplaatst door Toyotaverso , lid sinds 11 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

5 Reacties

harry4203 PRO, 4 maanden geleden

Originele nieuwe dynamo laten plaatsten.

Toyotaverso, 4 maanden geleden

Helaas is de dynamo niet origineel te krijgen. Zelfs niet via de dealer.
De nieuwe die wel te krijgen zijn, zijn dus niet origineel. Wel zal de nieuwe dynamo (door het revisiebedrijf) worden voorzien van een originele spanningsregelaar.

Hans4040 PRO, 4 maanden geleden

Originele Ford dynamo bestaat niet.
Ook Ford krijgt zijn onderdelen via toeleveranciers, zoals Denso, Plusline, Elstock, enz.
De Ford dealer kan wel in het systeem zien welke er in jou auto gemonteerd is via chassisnummer.

check

Beste antwoord, geplaatst door Toyotaverso, 4 maanden geleden

Dank voor de antwoorden. Met een nieuwe dynamo en een originele Bosch spanningsregelaar is dit opgelost. Voor degene die in een dergelijke situatie komt, probeer gereviseerde dynamo’s te vermijden. En als een dynamo gereviseerd is dan enkel met goede onderdelen. Ik heb drie dagen mij zitten stressen hierdoor.

Dus ook al werkt een dynamo goed, maar je krijgt toch een melding dan nog kan er iets mis zijn met de dynamo. Zoals het er nu uitziet kan het aan die universele revisie onderdelen liggen.

Hans4040 PRO, 4 maanden geleden

Mooi dat het weer klaar is.
Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Galaxy of stel zelf een nieuwe vraag.