Ford S-MAX: electrische storing achterklep

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QXWA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Sinds enige tijd hebben wij problemen met de achterklep van onze Ford S-max. De achterklep sluit goed maar zodra we wegrijden verschijnt er een melding dat de klep niet goed is gesloten. Dit wordt vervolgens met regelmaat herhaald in combinatie met een piep.

Soms is de klep ook van buitenaf niet of moeilijk te openen. Meerdere keren ontgrendelen is dan nodig voordat de klep open gaat.

Een enkele keer verschijnt er ook een melding over een defect achterlicht.

Ik vermoed dat er een draadbreuk zal zijn en dat ik op zoek moet naar de breuk. Kan iemand dit bevestigen en vertellen aan welke kant / op welke plek ik moet zoeken. Of is er een andere oorzaak aannemelijk?

Alvast bedankt voor de reacties

Geplaatst door

Alex111 (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Een evt. draadbreuk kan ontstaan in doorvoerrubber van carrosserie naar de deur. Wat achterlicht melding betreft, zou ik contacten van achterlichtunit controleren op corrosie/slecht contact.

voyager 0

7 jaar

Hallo, een oplosing gevonden? Hier hetzelfde.

Was een kabelbreuk op het scharnierpunt van de achterklep. Garage is een kleine 2 uur bezig geweest met zoeken en reparatie.
Succes

Alex111 0

6 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford S-Max of stel zelf een nieuwe vraag.