Ford FORD MONDEO 2003: Elektrische Stoel / Temperatuur

Bouwjaar: 2003

Beste lezers,

Afgelopen week hebben wij als extra (tweede) auto een Ford Mondeo uit 2003 gekocht. Leuke ruime auto met trekhaak en voor een leuke schappelijke prijs kunnen kopen. Voor een auto uit deze prijsklasse verwacht ik uiteraard geen garantie maar wel vinden we het fijn als we een tijdje mee vooruit kunnen.

Het volgende probleem hebben wij vlak na aankoop geconstateerd: de bestuurdersstoel is elektrisch en staat op de hoogste stand. Krap zitten dus! Jammer genoeg kunnen wij deze met de bediening niet omlaag krijgen. Je hoort het motortje maar er zit geen beweging in.

Naast dat ik graag zou willen weten wat de gemiddelde kosten zullen zijn om dit te repareren ben ik ook benieuwd of we de stoel op een andere manier tenminste even omlaag kunnen krijgen?

Dan de motor temperatuur. Deze ‘schommelt’. In mijn eigen (modernere) auto blijft deze nadat de auto warm is netjes in het midden staan maar bij de Ford schommelt deze tussen laag en midden. Te hoog komt de temperatuur niet dus de auto wordt niet te warm. Is dit een probleem of moeten we hier niet van opkijken en kunnen we gewoon door rijden zonder daar op te letten?

Ik hoor graag jullie adviezen, alvast bedankt!!

Gr. Sander

Nightrider89

Geplaatst door Nightrider89 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (230), 4 jaar geleden

De stoel-hoogteverstelling is een bekend probleem: daarvoor kan je revisiesetjes krijgen met een nieuw tandwiel. Ik weet dat van het fordmondeo forum en daar heb ik ook ene topic gezien met een linkje naar het tandwiel.

Motor-temperatuur: dan zou ik de waterpomp eens nakijken, bij mijn Mondeo 2.0 van 2001 staat de temperatuur bij warme motor rostvast op de helft.

    Hallo Heino,

    Bedankt voor de snelle reactie! Waar kan ik die bestellen , heb je die link misschien voor mij? Of is dit makkelijk te kopen (verwijderen) op de sloop?

    Waterpomp, ik ga het nakijken.

    Bedankt! - Nightrider89 (0), 4 jaar geleden

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Gezien je verwachting over garantie, denk ik dat je de auto bij een bedrijf hebt gekocht.
Tegenwoordig zit daar ook altijd "garantie" op, dat is namelijk wettelijk verplicht.
De verkoper zal de gebreken kosteloos moeten repareren.
Zie: https://www.consuwijzer.nl/garantie-repa...

    Hallo Oldford,

    Dank voor de snelle reactie! Ja bij een bedrijf voor ruim 1000 euro dus ik verwacht geen vlekkeloze auto. Vragen staat vrij maar het bedrijf zit wel een eindje bij mijn woonplaats uit de buurt.

    Bedankt voor de tip!

    Gr. Sander - Nightrider89 (0), 4 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.