Ford Fiesta: fiesta tdci durashift problemen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400

sinds vandaag heb ik problemen met het schakelen van me fiesta met durashift automaat,eerst ging het lampje branden van de transmissie,maar reed nog zonder problemen,schakelde nog goed,nu s avonds op de trg weg van het werk tijdens het rijden ontkoppelde de automaat,en ging in N staan,auto stilgelegd,start niet meer,display gaf N aan,na het ontkoppen van de batterij geeft het display niets meer aan,enkel als je hem in auto zet komt het op het scherm,heb al wat speurwerk gedaan en volgens andere mensen zou het probleem bij de actuators liggen,wie weet hier raad mee???


mvg kevin

kevin6265

Geplaatst door kevin6265 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Verschillende problemen:

1: problemen met bedrading tussen actuators en moduul, kabelboompje open maken en goed alle draadjes bekijken.

2: probleem met klemmende stang die op de schakel actuator zit, het mechanisme verwijderen, schakelactuator verijderen, stang/plastic glijbus gangbaar maken.

Suc6

kevin6265 (0), 12 jaar geleden

super,bedankt voor je snelle antwoord,zal het vandaag eens bekijken en laat je iets weten

grtjs

kevin6265 (0), 12 jaar geleden

hey markus,
heb juist ff gaan zien naar de auto,bedrading gecontroleerd van de actuators,het kabelboompje ff helemaal gestript,niets abnormaal gezien,als ik de rechter actuator losmaak,kan ik het schakelknoopje met de hand in versnelling zetten zonder dat deze stroef gaat,als ik het contact opzet gaat de linker actuator op de aantal seconden bewegen,de rechter doet niets.

maar ik had nog een vraagje,als ik de bestuurdersdeur open,moet dan normaal de hydraulische pomp gaan draaien??want deze doet dat niet

mvg kevin

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee die pomp hoeft niet te gaan draaien met deur open.
Wat zijn de foutcodes die uitgelezen waren voordat je de schakelactuator los maakte?

Het gaat juist om de as van de actuator naar de schakelhefboom, niet in de bak zelf maar in de steun waar beide actuators op zitten.

Suc6

kevin6265 (0), 12 jaar geleden

dat zit perfect los,ik heb niet de nodige software en kabels om de transmissie uit te lezen,enkel motorstoringcodes,ik gebruik enkel die scanmaster elm

grtz

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Jammer, toch zaak om de auto te laten uitlezen en kijken wat voor een foutcodes erin staan, dan gaan we verder kijken.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.