Ford Fiesta: Ford audiosysteem.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.25I

In mijn heden aangeschafte Fiesta zit een geïntegreerd Ford audiosysteem Radio Cassetterecorder 5000 RDS E-O-N
Echter: ik wil een radio in combinatie met cd speler. Iemand wil mij het Ford audiosysteem Radio cd 6000 N rds E-O-N voor 139,- Euro toesturen. (zou een jaar oud zijn).
1) Vraag: is dat een redelijke prijs ?
2) Is de genoemde radio-cassetterecorder probeleemloos te vervangen door genoemde cd speler ?

Met dank,

Camillo.

Camillo

Geplaatst door Camillo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 16 jaar geleden

als je de radio code er bij krijgt kun je hem er zo in zetten
kijk eens wat ze er voor vragen op marktplaats

Henry Ford jr. (0), 16 jaar geleden

Camillo, ik verkoop regelmatig originele Ford radio/cassette/cd/mp3 spelers van de serie 5000 RDS (cassette) en 6000 RDS en ken deze spelers heel goed en heb de onderstaande opmerkingen aandachtspunten t.w.:

- in principe eenvoudige uit te wisselen, d.w.z. het vervangen van een originele 5000 (cassette) met een originele 6000 (cd), want dan heb je de originele stekkeraansluitingen voor de antenne, luidsprekers (2 of 4) en het voedings aansluitblok er zeker al in zitten, geen aanpassingen nodig! wel heb je twee speciale U vormige (de)montage beugeltjes nodig, er in steken en beide naar buiten buigen en de vergrandeling komt los! deze beultjes hebben ze bij de ford dealer of kun je kopen in de betere automaterialen handel, kosten ca. 13, - euro!

- de prijs reikt mij redelijk, varieert van 75,- tot 175,- euro, afhankelijk van type 6000 RDS speler! die met een wipschakelaar (de oudere typen) zijn 75,- tot 100,- euro en de met een draaiknop (de nieuwere typen) zijn 100,- tot 150,- euro, de duurste met de de aansluiting voor een mobieltje (direct), afstandbediening (aan het stuur) en originele cd-wisselaar zijn vanaf 125,- euro tot 175,- euro, uiteraard uitgaande dat de speler 100% functioneert!

O ja het is wel belangrijk dat je inderdaad de code erbij hebt en een originele handleiding hoort er voor die prijs natuurlijk ook bij te zitten, kun je wel los kopen maar kost al gauw 10,- euro!

NB: Let er wel op dat de speler 100% is, want ze zijn heel vaak defect o.a. scherm werkt niet, 1 of meerdere speakeruitgang werkt niet, kraakt bij draaien aan de volumeknop, cd-speler speelt geen gecopieerde cd's, cd-speler opent niet of sluit wel na het plaatsen van de cd, gaat echter direct weer open, speelt helemaal geen cd's of alleen soms (hapert), radio werkt niet goed stoort (brom of kraken), andere regelingen werken niet goed zoals de hoge tonen, lage tonen, balans, etc., de computer met de schakeling voor weerbericht, filemelding, klok werkt niet goed of helemaal niet! Het beste is de speler goed te proberen voor de aankoop na inbouw in eigen auto, als hij wordt opgestuurd heb je de mogelijkheid dat hij defect rrakt tijdens het transport, zijn erg gevoelig voor schokken (cd-speler), dan moet hij erg goed worden ingepakt (bobbeltjes folie vele lagen en dikke kartonnen doos) ter bescherming!

Is als hij goed is een mooie radio/cd-speler met redelijk vermogen en vele mogelijkheden en ergonomisch veel beter dan een standaard formaat met de kleine toetsjes!

SUCCES met de aankoop (maar ben voorzichtig, want is toch een aardig bedrag)!

Camillo (0), 16 jaar geleden

Beste Henry,
Op de eerste plaats mijn oprechte dank voor je ruime aandacht voor mijn vraag en je reactie erop.
Als ik lees welke defecten het systeem in kwestie kan vertonen en hoe goed het bij verzenden verpakt moet worden, moet ik toch heel voorzichtig zijn om het door een vreemde aanbieder te laten afsturen. Bovendien heb ik nog nooit aan auto's gesleuteld en ben ik daar wat huiverig voor.
Verder lees ik dat je regelmatig o.a. de 6000 RDS verkoopt. Ik zou je dan ook willen vragen of jij me aan een werkelijk goed apparaat kunt helpen en zo ja, of je bovendien bereid bent het voor me in te bouwen. De Fiesta is van mijn zoon, die student is en die ik bij thuiskomst van zijn stage uit Zuid Afrika ermee wil verrassen. Het 5000 RDS systeem zit er nog in, maar aan een cassetterecorder heeft hij niets.
Hopende per omgaande een reactie van jou te mogen ontvangen,
Dankend en met vriendelijke groet,
Camillo, alias Jos schols.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.