Ford Fiesta: Ford fiesta, waterplas op de vloer aan bestuurder kant

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1250 i

Hoi , ik heb een ford fiesta waar water instaat aan de bestuurderskant, heb met een tuinslang op de auto gespoten , er kwam beetje water binnen langs de bekabeling, heb deze rubbers zuiver gemaakt en afgekit maar heb nu nog een beetje water in de auto staan en vind het probleem niet.. Weet iemand het probleem hier van..?

Bij voorbaat dank..
Dominique

Dominique01

Geplaatst door Dominique01 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Waterlekkage: Denk erom de auto moet op vele plaatsen kunnen afwateren de afwatering kanalen zorgen ervoor dat er niets vol kan lopen maar dat het water buiten de afdichtingen blijft. Ze zitten onderin de portieren, soms in de kofferklep. Onder de motorkap zit op die kanalen meestal een slang die onderaan dichtknepen lijken te zijn. er kunnen dan geen luchtjes door binnenkomen. Als die slangen vollopen met water drukt het gewicht van het water de slang een beetje uiteen en het water loopt weg.. Als die slangen verstopt geraakt zijn door bv bladeren en twijgjes werkt het systeem niet en zal het water via bv de kachel naar binnen lopen.


De plaats waar het water binnendringt kun je als volgt bepalen, haal de bekleding rondom de plassen water weg, ook in de koffer, Laat iemand met een tuinslang rondom de auto water stromen, langs de naden, kieren gaten en alles wat zou kunnen lekken. En doe dit rondom en begin beneden en daarna steeds bv 10 cm hoger.. De plaats waar het water uitkomt is meestal een andere dan de plaats waar het de auto ingaat.. Op het moment dat het dan binnen gaat lekken weet je waar het buiten vandaan komt.. Je kunt dan je aandacht op die plek richten. Vergeet niet de koffer op dezelfde manier te behandelen als je op die hoogte aangekomen bent. Neem plaats in de gesloten koffer. Het water kan daardoor ook onder de vloer komen.. De voorruit lekkage kun je binnen ontdekken door vloeipapier tussen het dasbord en de paravan te bewegen.
De achterruit hetzelfde of de hoedenplank eruit.
zelfs de dakantenne of de imperiaalrail kunnen voor lekkage zorgen.

Bij niet gelijmde ruiten is het rubber aan de carosseriekant rondom voorzien van meerder gleuven het water dat in een gleuf terecht komt loopt er door naar beneden en daar zit, op de laagste plaatsen, dan meestal een klein deukje waarlangs dat water naar buiten weg kan. aan de ruitkant hetzelfde en daar zit aan de onderste plaatsen een gaatje dat het water van de ruitzijde naar de buitenkant van de carosseriezijde moet voeren, vandaar loopt het water natuurlijk via hetzelfde deukje weg..

Een gelijmde ruit hoort rondom lekdicht te zijn..

Als de bodem zou lekken loopt het water weg...

Ook in de dorpels zitten afwateringskanalen


Veel succes samen. Is best wel werk

Online

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.