Ford Mondeo: Ford Mondeo 2.0 TDCi slaat tijdens het rijden af

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDCI

Hallo allemaal,

Daar sta ik dan met mijn handen in mijn haren. Mijn Ford Mondeo 2 liter TDCI slaat tijdens het rijden plotseling af en wil pas na enige tijd weer starten en loopt vervolgens weer enkele kilometers om weer af te slaan.

Het gebeurde voor het eerst afgelopen zaterdag, tijdens het rijden in de stad met ongeveer 50 km per uur. Plotseling valt de motor helemaal stil. Electrisch lijkt het allemaal nog te werken... alle lampjes branden na het opnieuw omdraaien van de contactsleutel en de start motor loopt ook. Na enige malen zonder succes te proberen slaat de motor weer aan len oopt hij weer normaal. Ik merk wel dat bij het loslaten van het gas pedaal het toerental terug loopt en even blijft hangen bij ongeveer 1000 RPM en dan na enige tijd (ongeveer 30 seconden) naar het normale stationair toerental van 750 RPM gaat.

Na zaterdag is het me op vandaag weer 2 keer gebeurd, dit keer beide malen ANWB erbij laten komen en beide keren laten uitlezen. Beide keren geen storing te vinden. (laatste storing 10.000 km) en toen was de auto nog niet van mij.

Ik had verderop on problem car allerlei mogelijke oorzaken gelezen , zoals verstuivers, en brandstof pomp en een of andere (IVM) klep. Zou een storing aan deze niet zichtbaar moeten zijn in de uitlezing? (zoals door de ANWB gedaan)

Ik had voorzorgs halve een flesje reinigings vloeistof in de Diesel gedaan, maar ik weet niet of en hoe snel dit zou kunnen helpen.

Heben jullie enig idee, waar ik het moet zoeken. Omdat het probleem niet constant optreedt kan ik me voorstellen dat de onderzoeks kosten naar zo'n fout aardig in de papieren kan lopen.... sjit

René en Claudia

Geplaatst door René en Claudia (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nokkenassensor komt ook wel eens voor.
Retour van de verstuivers laten meten geeft al een aanwijzing als er een kapot zou zijn.
Raildruk laten meten.
Kan foutje zitten in de bekabeling.
Niet alle fouten worden opgeslagen.

Davy Vandael (0), 17 jaar geleden

Ja, ik ken persoonlijk drie mensen die hetzelfde aan de hand gehad hebben. Het was telkens de nokkenassensor.

René en Claudia (0), 17 jaar geleden

Nou hij gaat donderdag naar de ford garage.... ik zal ze erbij vertellen dat ze maar meteen naar de nokkenas sensor moeten kijken.. dat bespaart een hoop onnodige onderzoeks kosten..

Nou maar hopen dat het dat inderdaad is. Enig idee wat het ongeveer kost om zoiets te laten maken..?

Bedankt voor jullie hulp.!

René en Claudia (0), 17 jaar geleden

Nokkenas sensor vervangen en hij gaat weer....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.