Ford Transit: ford transit

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 tdci

bericht en een oplossing.. storing was controle lamp motor probleem, uitgelezen probleem aan de off ford computer,egr systeem, ik moest door en kon dan ook,wel een reset gedaan en weer op weg .volgende dag lamp op dasch weer aan(was mij ook verteld dat dit kon gebeuren) en gebeurde ook.......ik moest wat km gaan maken en heb voor de rit het instructie boekje maar voor de zekerheid ff doorgenomen. want iemand vertelde mij om de bus maar ff af te raggen ofwel 2 minuten in zn 2 en bijna plankgas te gaan, werd hier goed beroerd van en het maar anders gedaan ff naar amsterdam(moest ik toch heen,vanuit utrecht) en gewoon de 5e versnelling is even vergeten en waar mogenlijk deze bus op een 3000 toeren houden .......tot mijn verbazing was de lamp (motor manegment ) uit vanuit a dam en heb deze sesie maar weer gedaan, en tot op heden is het helemaal goed,ik kan niet begrijpen dat de lamp is uitgegaan!!! mij is verteld dat als dit brand, dat je altijd een reset moet hebben en niet spontaan uit kan gaan!!!??? word ik weer in de zijk genomen want een reparatie stond gepland voor 520 !euro in de garage terwijl hij echt perfect loopt en 62000 zorgvuldige km s er mee gereden is.
wel goed geholpen door de ford dealer hier in odijk die mij voorstelde om de boel te resetten, en later verder te kijken ,de reset was gedaan de set kwam terug en mocht de bus dan achterlaten op komende zaterdag en kreeg een auto mee dan om weer thuis te komen(zeer vriendenlijk) maar mijn bus is mn maat en krijg maagpijn al hij er niet staat en daar ineens een kaat je staat.
even nu toe the point lamp uit,rijd perfect (lijkt wel beter) (of weet nu beter de prestaties van deze bak) wachten dat de lamp weer gaat branden? 500 voor nop uitgeven en hoe is het mogenlijk dat de lamp uitgaat!? tijdenlijke storing heb ik niemand over gehoord!! lamp aan is onvermijdenlijk uitlezen en wissen. en is uit !!!! geweldig hoor en hoop op reacties en hoe het met mijn fordje verder gaat laat ik graag weten.groet rob nu ff zonder problemen.

rob v d poort

Geplaatst door rob v d poort (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Temperatuur goed? moor was inwendig vervuild denk ik. Werkt de thermostaat in het koelsysteem? Rij je veel korte ritten dan moet die wel werken.

rob v d poort (0) PRO, 12 jaar geleden

ik ben een wat zuinige en veilige rijder en wil de boel heel houden ik heb 1 op 13.5 met deze bus gereden en dat mag denk ik ook weer niet want zal meer vervuilen als dat je er mee gaat trappen. het probleem zit in de milieu hoek wat ik eigenlijk niet meer zie zitten,eerst zuinig en besparen daarna roet uitspugen zo moet je trappen om de zooi er weer uit te krijgen dus weer het milieu maar weer in eigen lijk de roetzak opsparen en ilegaal tussen de apk de roetzak eruit trappen om zo weer de apk door te komen ....temperatuur goed altijd op goed temperatuur vogens mn meter echt veel meer brandstof kost en verbruikt dan nodig is, ik rijd ook vaak korte ritten, maar op jaarbasis altijd 20000, hey bedankt voor reactie.

Doktor (0) PRO, 12 jaar geleden

Zoals je verteld kan goed hoor.
Door vervuiling kan de EGR klep bijvoorbeeld vast gaan zitten, daar wordt een foutcode op gezet. als na enkele ritten de fout niet meer terug komt (door jouw "schoonbrandrit") zal de lamp weer uit gaan.

Kan bestaat dat het probleem terug komt en dat je alsnog de egrklep moet vervagen, de nieuwere types zijn beter bestand tegen vervuiling.

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.