Ford Taunus : gasklep demper Ford Taunus 1974

Goede middag allemaal,
is hier nog iemand die weet op een Taunus 2.0 V6 met Weber 38 DGAS carburateur een gasklep demper heeft in de automaat uitvoering? Deze auto slaat namenlijk af en toe af na het afremmen, als hij echter normaal stationait loopt dan loopt hij keurig 725 t/min met een CO van ongeveer 3.0 % Je kan ook steeds gas geven en loslaten, dan blijft hij gewoon lopen, alleen na een wat langer stuk rijden en dan een afslag nemen of afremmen dan kan hij soms afslaan. Ik kan verder niet zo snel iets vinden, dus alleen de gasklep demper die je bij automaten vaak ziet zou een oplossing kunnen zijn.
Ik hoop iets van jullie te horen,

met vriendelijke groeten, Nico van der Laan.

ernst2884

Geplaatst door ernst2884 PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Taunus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 PRO, 11 jaar geleden

Deze V6 motor moet 825 t/min. lopen....

marcel7031 PRO, 11 jaar geleden

IK heb nog nooit een Weber DGAS met een demper gezien eerlijk gezegd. Ook niet op een Granada of Capri automaat.
Kijk toch even naar valse lucht en een hangende (centrifugaal)ontstekingsvervroeger. Vaccuum vervroegers willen ook wel eens blijven hangen.

ernst2884 PRO, 11 jaar geleden

@Hans4040
Ik heb hem ook al hoger afgesteld gehad, maar dat heeft helaas geen invloed op het afslaan onder het rijden als je een stoplicht of kruising nadert. Daar de motor verder prima loopt op 750 t/min heb ik hem daar toch op afgesteld.
@Marcel7031: Ik kon het me ook niet herinneren, maar ik denk ik vraag het hier toch even, je kan niet alles weten, valse lucht is het zover ik kan vinden niet, vooral niet omdat hij het 9 van de 10 keer goed doet. De ontsteking heb ik helemaal uit elkaar gehad, en behalve ruimte op de as (wat tijdelijk hersteld is) was daar niet iets aan te vinden. Vacuum vervroeger zal ik nog een keer naar kijken, maar leek goed te werken.
Als er nog iemand is die wat weet houd ik me aanbevolen.
Alvast bedankt voor de antwoorden, Nico.

marcel7031 PRO, 11 jaar geleden

Het grote nadeel van een demper is dat de auto gaat doorzetten, omdat het een automaat is.
Het vlotternivo is juist neem ik aan? Geen vuil of zo? Verse benzine toch?
succes Nico
gr marcel

ernst2884 PRO, 11 jaar geleden

Het heeft even geduurd, maar het is een auto die ik tussendoor even pak. Na nog wat overleg met collega's en terugkijkend op wat er was gedaan heb ik nog een keer het deksel van de carburateur verwijderd, want het leek toch erg veel op vuil, ondanks dat ik hem al een keer had schoongemaakt en er al een filter tussen zat. Er zaten toch nog wat kleine vuildeeltjes op de bodem, nogmaals alles schoongemaakt en met lucht doorgespoten, en het lijkt nu goed te gaan. Het lijkt er dus op dat het toch gewoon vuil is geweest.
Bedankt voor het meedenken, en een prettig weekend,

Nico van der Laan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Taunus of stel zelf een nieuwe vraag.