Ford Mondeo: Geen stroom bij trekhaak

Bouwjaar: 1996

Zojuist ben ik erachter gekomen dat ik geen stroom heb op de 9-polige stekker van mijn trekhaak. Met diverse karren getest maar bij geen enkele brand er iets.
Ik heb aan beide kanten de kap van de achterlichtunits verwijderd en zag dat er van 2 kanten aftakkingen naar de trekhaak gaan d.m.v. die "knijp-connectors". (weet er geen andere naam aan te geven) 2 van rechts, 3 van links en van beide kanten massa. Geen visuele schade aan de bedrading, (achter)verlichting van de auto werk prima, alhoewel de achterlichten wat zwak branden. Maar dat is me bij meerdere mondeo's opgevallen. De "stekkerdoos" is amper open te krijgen ivm roest op de boutjes, dus ik dacht laat ik eerst eens vragen voor tips om dit op te lossen voordat ik de boel sloop. Iemand een idee?

goldtop

Geplaatst door goldtop (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik zou eens beginnen met kijken of er spanning op staat.

goldtop (0), 19 jaar geleden

Als er geen één lampje bij geen één kar gaat branden kan ik er toch wel van uitgaan dat er geen spanning op staat, denk je niet?

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Nou toch zou ik dat zeker willen weten en dus toch effe alles nameten :-)

Niels8175 (0) PRO, 19 jaar geleden

nou,9-polig bestaat volgens mij niet.
alleen 7 en 13 polig.

verder,als alles al verroest is,dan zou ik de trekhaakdoos toch ff loshalen,om te kijken of alles niet onder de oxidatie zit.

Niels

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de stekkerdoos geen of een slechte massa heeft zal er ook geen lampje bij welke kar gaan branden. Maar meten = weten, zeker wat betreft de spanning. Heb je een spanningszoeker of beter nog, een multimeter ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.