Ford Mondeo: Schakelen met een 'bonk/klap'.

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Een maand of twee geleden hebben wij van een particulier een Mondeo 1.8D stationwagon gekocht en we zijn dik tevreden. Het enige waar wij ons nu een beetje zorgen over maken is een 'bonk' die zich voordoet bij het schakelen.

Tijdens het ontkoppelen is er niets aan de hand, maar op het moment dat je naar de volgende versnelling gaat, voel je een 'klap(je)' door de auto gaan. Het klinkt misschien wat heftig, maar het valt je niet 123 op als je voor het eerst in de auto rijdt. Dan hadden we het eerder ook wel opgemerkt en de auto niet zomaar gekocht.

Uiteraard ben ik langs een dealer geweest en een van de monteurs is mee gereden. Hij heeft het ook geconstateerd, maar kon er niet echt iets van maken. "Hij blijft niet hangen op een syncromessring en koppelen doet ie ook goed". "Geen zorgen, maar aan wennen". "De meeste Mondeo's staan niet bekend om het hele soepele schakelen".

Ok, als het echt iets schadelijks was geweest, had de garage ons vast wel iets anders verteld want geld blijft geld, maar we zijn toch erg benieuwd of iemand dit herkend, wat het kan zijn en of het verholpen kan worden.

Alvast bedankt,
Roger.

roog

Geplaatst door roog (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Motorseunen versleten??

Willem

dupl-u-17717-5dd148a5e0777+Benido (0), 19 jaar geleden

Roger,

Ik had hetzelfde, maar nu niet meer. Ik denk dat het met de rijstijl van de vorige eigenaar te maken had. als jij je koppeling wel geleidelijk laat opkomen en soepel rijdt, heb je kans dat de "happen" uit de koppelingsplaat wegslijten. Duurt wel een tijd hoor. Maar hoef je je geen zorgen om te maken.

Benido

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

In koppelingsplaten slijten géén happen. En daarom slijten ze er ook niet uit.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Is de afstelling van de pook/versnelling misschien net niet goed? Zodat de tandwielen nog in elkaar grijpen bij het koppelen????

Rujis10589 (0), 19 jaar geleden

Had ik ook bij mijn Mondeo van 2000. Er zit dan speling op één van de aandrijfassen. Nadat ik de linker aandrijfas (bij 110.000 km) vervangen had, was het over. De rechter aandrijfas was al bij 83.000 km vervangen. Zal dus wel een slechte serie zijn, of zo.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.