Ford Mondeo: probleem xenonlichten

Bouwjaar: 2004

Betreft het steeds uitvallen van de xenonverlichting. Er is zowel links als rechts reeds een lamp vervangen en aan 1 kant zelfs al de complete lichtunit inclusief de elektronica van de xenon. WDS geeft foutcodes op zowel de lamp als de elektronica die de lamp stuurt, doch bij vervangen na 1 week weer zelfde probleem.
Zijn er mensen die ook al dergelijk probleem hebben gehad met mondeo, focus of galaxy?
Voedingen en massa's zouden goed moeten zijn, die heb ik nagemeten.


Yoshi.

yoshi

Geplaatst door yoshi (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan4968 (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens een oasis-bericht van ford moeten er een gewijzigde kabelset in de koplampen geplaatst worden.Eerst welk nakijken of het bij deze wagen van toepassen is volgens bericht.

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

zal eens kijken op oasis. Het enige wat ik voorlopig heb gevonden, is een tsb i.v.m. xenonlichten. Maar daar staat enkel in hoe je de elektronica van de xenons moet vervangen zonder dat je de hele koplamp moet vervangen. Rechts zit er al een nieuwe koplamp in. Maar na een week terug zelfde probleem.

Wagen komt vandaag binnen. Hou je op de hoogte van eventuele oplossing.

Yoshi

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Wagen vandaag nog eens nagezien. Alle massa's en voedingen ok. Ook de rest van de bedrading in orde. Hotline stelt volgende voor: Vervangen van module van de linkse koplamp.
Koplampen werken volgens het principe van master en slave. De linkse is de master en heeft dus invloed op de rechtse lamp. Het probleem zou dus zitten in de elektronica van de linkse lamp die de rechtse lamp niet goed aanstuurt.
Nu is het wachten op de nieuwe module.

Wordt vervolgd. :)

yoshi (0) PRO, 19 jaar geleden

Gisteren nieuwe module geplaatst op de linker koplamp. Geen resultaat. Dan maar op de rechter koplamp gemonteerd en toen alles ok. Nu maar afwachten of de lampen blijven branden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.