Ford Transit: geluid na afzetten motor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4 cilinders 2198 cm³ 81KW

Van het weekend hebben we een andere bus gekocht; een ford transit uit 2007. Nu valt ons op dat na dat we de motor afzetten er na enkele seconden enkele keren een schurend/pompend/tikkend geluid komt vanonder de motorkap (kan het geluid niet goed omschrijven) Verder merken we niets aan de rij-prestaties van de bus, iemand enig idee wat dit geluid kan veroorzaken?

Het maakt trouwens niet uit of er een stuk gereden wordt of niet, ook als je de bus start en gelijk weer uitzet komt dat geluid

devries01

Geplaatst door devries01 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

lennart1585 (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit is het heen en weer gaan van de egr klep. Dit ia om vastlopen van de egr te voorkomen door het schoonmaken hiervan blijft deze gangbaar is dus een normaal verschijnsel

devries01 (0), 11 jaar geleden

Oké bedankt voor je snelle reactie. hiervoor hadden we ook een transit uit 2003 en toen is me het nooit opgevallen :)

lennart1585 (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij het model van 2003 was deze nog niet elektronisch geregeld dit ging toen dmv vacuum.
Het nieuwe model vanaf 2005/2006 heeft een elektrische egr klep vandaar dat het je bij je vorige transit nooit opviel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.