Ford Mondeo: Geluidsprobleem Mondeo TDDI 115 uit 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: tddi

Hallo

Ik heb een Mondeo TDDI 115 PK uit 2001. Nu vertoond deze auto wat meer geluid dan hij zou moeten doen. Ik ben hiermee naar de dealer geweest, en deze bevestigen dit ook. Zij gaven aan dat klonk alsof je zonder inlaatfilter rijd, hetgeen ik wel herken.

Ik had dan ook een afspraak gemaakt met de dealer, dat zij het probleem zouden opsporen. Echter nu lukt hun dat niet zo snel. Ze zouden de auto met geluidssensoren moeten uitvoeren. om een beter onderzoek te kunnen doen. Maar de dealer gaf ook aan dit veel uren kan kosten, zonder de garantie dat er wat kan worden gevonden. Dus heb ik deze actie maar even afgeblazen. In de hoop dat men hier mij kan helpen.

Het geluid bestaat uit een sonore toon, en is het beste te horen indien de motor wat meer kracht moet leveren (bv bij het versnellen). En het heeft idd de toon alsof er geen luchtfilter aanwezig is. De eigenaar van wie ik de auto heb gekocht zij dat zijn dealer destijds aangaf dat werd veroorzaakt door een resonatie (klep) ??

Stationar is ook niets te horen.

Kortom wie herkent dit??

essel

Geplaatst door essel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RaliasR (0), 16 jaar geleden

Ik weet niet of het van toepassing kan zijn, maar op de div Focus Forums is er wel eens sprake van het verwijderen van de resonator uit de luchtfilterbox
Bij mijn 1.8 tddi uit 2003 was deze niet aanwezig in de luchtfilter.
Kijk maar eens.
mvg

john05 (0) PRO, 16 jaar geleden

komt het geluid niet vanaf de spanrol multieriem en krukas poeli hier is een brief over
dan heb je een geluid wat lijkt of je motor slecht loopt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.