Ford Ka 2008: High-speed canbus

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 169A4000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Hey allemaal,

Na jaren Ford gereden te hebben, een fiesta, daarna weer terug te zijn gegaan naar iets groter Duits, heeft mijn vriendin een Ford ka uit 2008 gekocht. Bij aankoop wisten we dat er een probleempje was, die volledig is verholpen, maar nu (en onwaarschijnlijk daardoor) geeft de auto een high-speed van bus communication fault aan.

Nu heb ik de massakabel tussen versnellingsbak en chassis vervangen en viel het mij op dat de auto nu meteen aanslaat bij starten. Dit was iets verlengd dus. Maar, als ik kijk naar de foutcode, zou er nog steeds een probleem zijn aan die kant van het systeem.

Nu heeft de auto goed vermogen, start meteen, draait rustig, dus ik verwacht niet dat de pcm kapot is. Maar er is geen communicatie tussen auto en diagnose software. Dus dan leun ik weer naar dat er WEL een probleem is met de pcm.

De problemen zijn nu ‘geen communicatie met de oliedruksensor’, ‘geen motor koelventilatie’, wat weer in de richting van de pcm wijst. Maar de motor start dus gewoon en draait normaal en rustig.

Maar ik zit nu vast. Alle aarde punten heb ik, ofwel schoongemaakt, of dus vervangen. Wie kan mij in de juiste richting duwen, of is er iemand in de buurt van Bussum die naar de auto kan en wilt kijken die gespecialiseerd is in de magneti marelli pcm’s.


Heel veel dank alvast!

Frank10101

Geplaatst door Frank10101 (60) , lid sinds 3 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

3 weken geleden - kaleido 1

Geen zekering defect

    Ik heb ze allemaal in mijn handen gehad, en allemaal goed - Frank10101 (60), 3 weken geleden

3 weken geleden - Heino4267

- "er is geen communicatie tussen auto en diagnose software".
- ‘geen communicatie met de oliedruksensor’, ‘geen motor koelventilatie’
Als je die meldingen krijgt, heb je toch juist wél communicatie met de diagnose software?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.