Ford Focus: Hoog stationair toerental

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 Zetec SE

Hallo,

Vorige week heb ik het gasklephuis eens losgemaakt om te kijken of deze vervuild was i.v.m. het soms traag reageren op het gaspedaal.
Na montage doet het fenomeen zich voor dat, als je de koppeling intrapt, onder het rijden het stationair toerental eerst op 1900 t/min blijft hangen vlak daarna afzakt naar 1250 t/min en daarop blijft ongeacht de snelheid.
Op het moment dat ik afrem en tot stilstand kom zakt het toerental naar z'n normale stationair toerental maar pas op het moment dat ik echt stil sta.
Onder het rijden is het toerental gewoon overeenkomstig de snelheid.
De gaskabel staat niet strak in normale ruststand van het gaspedaal en de gasklep is gewoon gesloten.
De min pool van de accu al een tijd los gehad maar dit had verder ook geen effect.

Iemand enig idee wat de oorzaak is ??

Robert10094

Geplaatst door Robert10094 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dirk2269 (0) PRO, 16 jaar geleden

je mag die gaskleppen niet reinigen
maar het klink als dat hij nu ergens valse lucht krijgt
kijk eens of de pakking nog goed is
gr dirk

Robert10094 (0), 16 jaar geleden

Zat ik in eerste instantie ook aan te denken dus ik heb deze week de boel nog eens losgemaakt ; de pakking nog eens bekeken , eruit gehaald, opnieuw ingevet en de boel weer opnieuw gemonteerd maar het probleem is niet veranderd.
Maar ik kan me ook haast niet voorstellen dat door een slechte passing er genoeg lucht langs loopt om het toerental zo te laten oplopen aangezien de bypass in het gasklephuis verhoudingsgewijs natuurlijk vele malen groter is.

Danny78 (0) PRO, 16 jaar geleden

ofwel stat. regelklep inderdaad uitkuisen in meeste gevallen komt dit terug => wat ik doe en het probleem direkt verholpen is dat is de draden opzoeken of doormeten van de Tp sensor (gasklep positie)

Deze draden lopen tegen het schutbord door een stekker (ovaal of vierkant) het is vooral bij de ovale dat het probleem zich voordoet.

De draadjes (bij 100 % zeker weten dat het de juiste is) doorknippen en doorverbinden over de stekker (dus de stekker er tussen uit voor alleen de tp) en dan is het probleem opgelost.

Ook de vss sensor in de versnellingsbak wil eens moeilijk doen ivm toerental !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.