Ford Focus C-Max: Inhouden Ford C-Max

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 liter tdci dpf

Hallo ik ben nieuw op deze geweldige site en heb een probleem met mijn Ford C-Max.

Hiet volgende: Ik heb de auto nu een jaar nieuw gekocht het probleem begon al toen ik de eerst 500 km er had staan, inhouden van de motor bij een snelheid van 130 km/per uur terug gegaan naar de dealer deze vertelde mij dat dit het reginegerings programma is wat is opgestart dus de roetdeeltjes worden opgevangen in een metalen bak inder de motor en de motor pakt dan extra brandstof om dit de roetdeeltjes te verbranden, nu heb ik een probleem dat om de aantal km dit programma opstart en dan begint de auto 1 of 2 dagen te stotteren tot het programma is afgewerkt het maakt niet uit of de motor op tempratuur is geweest of niet ook niet als ik 200 km op de snelweg heb gereden dan rijd hij perfect de snelweg weer verlaten begint hij weer te stotteren bij gewone snelheid (stadsverkeer) de dealer kan niets uitlezen en hebben geen oplossing hiervoor dus zit ik met een geweldig probleem.

Wie weet hiervoor de oplossing of heeft zelf het probleem.

topgun1

Geplaatst door topgun1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Doktor (0) PRO, 16 jaar geleden

Je bedoelt het regenereren van het roet wat in het roetfilter zit.
Deze regeneratie gebeurt iedere 600 a 1000 km (afhankelijk van de rijstijl) en duurt enkele minuten. Dit kan gepaard gaan met extra rookontwikkeling (wit) en licht inhouden.

Als ik de klacht bekijk heeft dat niets met de regeneratie te maken (het duurt geen 2 dagen).
Maar het blijft moeilijk omdat vanaf hier te bepalen.
Ik zou, indien mogelijk, eens contact opnemen met een andere Ford dealer.
Mocht dat niet wenselijk zijn of mocht dat niets helpen dan zou je de klanten service van Ford Nederland eens kunnen benaderen.

Suc6

topgun1 (0), 16 jaar geleden

Hallo bedankt voor je berichtgeving ik heb mijn auto al bij de Ford in Tilburg laten na kijken bij een speciale monteur van de ford maar ook deze kan niets uitlezen het blijkt zo te zijn dat als je het probleem van het stotteren begint en je zet de motor uit dan wist de computer alle gegevens zeggen zij van ford, die monteur is ook gaan rijden maar u raad het al niets aan de hand. ik met de auto naar huis op de snelweg de motor op temperatuur gebracht 130 km/per uur niets aan de hand 1 dag later weer het probleem dit heeft 2 dagen geduurd daarna rijd hij weer geweldig tot een aantal km en begint weet te stotteren 1 dag en ga zo maar door ik kan het probleem ook niet goed uitleggen om het te begrijpen.

topgun1

772 (0), 16 jaar geleden

Breng je auto naar de dealer en laat hem daar staan totdat het in orde is,je hebt toch garantie op de auto?
Anders Ford NL inschakelen.Zelfs ik heb een probleem gehad met mijn auto. De garage kon het niet oplossen,Ford NL heeft de auto opgehaald,ben hem wel 2weken kwijt geweest en tot op heden geen probleem meer gehad.(was toch garantie werk +leen auto gekregen)
succes 772

Renzo (0) PRO, 16 jaar geleden

@772, Ford NL heeft zelf geen garage dus dat lijkt mij sterk. Uberhaupt moet je eerst wel een behoorlijke procedure in voordat er iemand vd importeur komt kijken.

Als een Ford dealer vastloopt kunnen ze de Ford Hotline bellen. Misschien is het voor hun een bekend probleem.

772 (0), 16 jaar geleden

Renzo
Zij hebben het geregeld dat mijn auto naar Ford Amsterdam werd gebracht(tevens daar hebben ze high techneuten)

Danny78 (0) PRO, 16 jaar geleden

Lijkt mij dat de dealers van u af willen, ze zouden uw wagen bij hen moeten houden en er mee rijden => datalogger aan en zoveel mogelijk signalen kiezen tot hij schokt en dan een opnamen maken en zien of er iets niet juist zit.

Lijkt mij zo van op afstand bekeken wat niet simpel is eerder een EGR probleem te zijn, is nogal een zwak punt.
De wagen is wel vrij nieuw dus die zou al een EGR klep moeten hebben met de juiste diameter van opening maar wie weet ???

Zo'n problemen zijn toch best op te lossen door een dealer aangezien iemand anders er niet echt iets kan aan doen vrees ik.

Zo'n wagen maar alleen terug afgeleverd worden indien weer ok ,is nieuw !!!

topgun 2 (0), 15 jaar geleden

Hier een aanvulling de auto is weer verschillende keren teruggeweest in de garage elke keer uitgelezen en ja u raad het al geen storing te vinden wij worden er je moe van om elkekeer maar weer voor niets naar de garage te gaan Ford nederland is er bij geweest deze constateerde dat er een halve liter vloeistof in het uitlaat systeem moest dus is dat bijgevuld en ja u raad het al een dag later weer stotteren ik ben meteen naar de garage gereden toen de monteur er mee reed was er geen probleem meer 1 week later 2 dagen stotteren en ga zo maar door ik geloof niet dat het reginegeren van de auto de oorzaak is de ford dealer zij dat na het bij vullen het probleem over zou zijn nou niet dus nu gaat de Ford nederland er weer na kijken ondertussen zijn wij bijna 2 kaar verder ik vind dit belachelijk voor woorden voor een auto van 35.000 euro weet iemand nog een oplossing ikzelf heb aangedrongen op een nieuwe auto van de dealer maar die werken daarin niet mee.

weet iemand nog een oplossing voor dit probleem graag antwoord.

iedereen bedankt voor de moeite.

F van Engelen

772 (0), 15 jaar geleden

Dat mag niet voor een auto van 35mile laat de auto bij de dealer als zou het een week deuren.laat hen maar mee rijden snoots laatje eem chef monteur mee naar zijn huis rijden en dan kijken wat er aan de hand is.
Heb zelf ook zo vervelende probleempje gehad ,dat elke morgen de motor bij koud weer afsloeg en bij de dealer was het over.
Een monteur mee naar zijn huis laten nemen in Almere.En prompt hij had het gevonden.
Gelukkig ik stond niet voor joker bij de dealer
succes

topgun 2 (0), 15 jaar geleden

Hallo bedankt voor de berichtgeving maar ze hebben de auto al meegehad voor een week er gebeurde niets na weer de auto thuis te hebben gaat hij na een dag alweer stotteren vandaag is weer het probleem opgetreden een monteur van de ford komt nu met de auto rijden en kijken ofdat het probleem nu ook naar boven komt de ford is wel berijd om medetewerken maar zei moeten eerst het probleem zien en hoe de auto zich gedraagd dus ik wacht even vandaag af van morgen is de auto alweer aan het stotteren gegaan dus vandaar dat de monteur nu komt rijden met de auto.

als iemand een oplossing weet heel graag bericht.
f van engelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.