Ford Mondeo: Inhouden vanuit stilstand bij temperaturen boven 23 à 25 graden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TDDI 115 pk

Bij hogere buitentemperaturen (23 à 25 graden) valt het me op dat de auto vanuit stilstand wat trager op gang komt. Nu kan dit deels door ingeschakelde airco komen, maar bij lagere temperaturen levert dat niet dit probleem op. De motor trekt verder prima op, maar met de vakantie in het vooruitzicht (met de caravan door de Alpen) ben ik benieuwd of iemand dit probleem herkent (en liefst kan oplossen).

Heeft het mogelijk iets met de EGR-klep te maken?

Tom11529

Geplaatst door Tom11529 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hendrik4290 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als de magneetkoppeling van de aircocompressor toevallig ingeschakeld is op het moment dat jij vertrekt dan voel je dat wel degelijk bij het vertrekken. Daar de magneetkoppeling bij ingeschakelde airco bij warm weer meer ingeschakeld is dan bij kouder weer merk je dat dus ook meer.

Tom11529 (0), 18 jaar geleden

Hendrik, ik voel bij kouder weer de airco wel inschakelen, maar bij warm weer voel ik meer het effect van een motor die even in ademnood is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.