Ford Focus: injectoren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800 TDCI

Sinds kort een focus TDCI gekocht. Nu omdat ik niet zo vertrouwd ben met commonrail en niet echt duidelijk krijg via google en diverse forums, zou ik hier
de vraag / probleem willen voorleggen.

wagen heeft 285.000 km

de problemen zijn;

start slecht bij koudstart, slaat aan en onmiddellijk terug af ongeacht de buitentemperatuur (s morgens 0° en s avonds 20°)
ik moet dus blijven doorstarten. gloeistiften zijn alle 4 goed.

wanneer ik op de gas duw om bv in te halen, reageert deze niet echt. moet telkens een versnelling terug gaan. dan komt er ook een zwarte rookpluim uit dat een achterligger niet meer zichtbaar is. darmen inlaat nagezien maar niet gescheurd, EGR klep nog origineel. dus geen plaatje ertussen.

de vraag;

bij vervangen van de injectoren moeten deze opnieuw worden geprogrameerd, zo schrijft auto data het ook voor.
maar als ik enkel nieuwe nozzels steek in de bestaande behuizing, dan zouden deze niet opnieuw moeten worden geprogrameerd, of wel?

en als laatste, de sleutel.
er was maar 1 sleutel bij (zonder afstand bediening). nu heb ik op een autosloop een originele focus mk1 afstand bediening meegebracht en deze ingeleerd op mijn auto. los, vast en koffer functie werken. nu moet ik juist nog een sleutel laten slijpen. nu is de vraag, kan ik de auto dan ook starten of moet deze nog eens appart geprogrameerd worden.

DidierDK

Geplaatst door DidierDK (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Ruud93 (0) PRO, 10 jaar geleden

De sleutel moet je laten inleren, door de sleutel van en op contact te draaien maak je de afstandbediening bekend maar de PATS van de sleutel kun je zelf niet inleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.