Ford Scorpio: is ie echt kapot?

Bouwjaar: 1990

Ik heb een scorpio 2.4I V6 automaat uit het jaar 1990. Bij een constante snelheid van 120 km uur dan schakelt ie soms een versnelling terug. Het is net of ie in de kickdown gaat. Ik ben naar een ford dealer gegaan en die zei zonder er naar te kijken dat het aan de turbinewiel ligt. Er zou speling in zitten, daardoor "denkt" ie dat ie moet opschakelen...

Heeft iemand hier ervaring mee? graag zou ik het horen, want ik ben echt helemaal verkocht aan mn auto. en wil hem nog lang niet weg doen.

Alvast bedankt,

Marco Hopster

Marcoh1979

Geplaatst door Marcoh1979 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Scorpio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kabel van de kickdown te strak afgesteld.

Of de bak een keer verversen.

Dit laatste heb ik gedaan bij een 2.4 v6 uit '89, en hielp uitstekend.

Willem

Marcoh1979 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is nog steeds niet helemaal opgelost. Maar de versnellingsbak is nog in orde gelukkig. We hebben de auto naar een transmissie revisie bedrijf gebracht, en die zei dat de bak nog goed is, en de speedsensor ook. Na een week de auto kwijt te zijn geweest kwamen ze er achter dat het aan de bekabeling achter het instrumenten paneel ligt. In de 4e versnelling neemt ie een signaal van de instr. paneel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Scorpio of stel zelf een nieuwe vraag.