Ford MONDEO 2006: Kabelboom

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Boven het interieurfilter, onder de voorruit loopt een kabel boom van ruim 1 cm dik van links naar rechts. Onder het scharnier gaat hij door een plaat langs de binnenkant van het spatbord naar voren toe.

Omdat er veel rommel onder de kunststof rand tegen de voorruit zat heb ik het plastic-scherm dat regenwater de goede kant opstuurt verwijderd om alle rommel die uit de bomen valt en mee spoelt op te ruimen.

In de hoek onder het scharnier vindt ik de kabelboom in deze toestand. Van de lichtgroene draad, de blauwe en blauw-zwarte draad is de isolatie verdwenen. De tape die wel over de rest van de kabels is gedraaid in de fabriek is hier niet aanwezig.

Welke functies worden door deze kabelboom aangestuurd en dan met name de groen, blauwe en blauw-zwarte?

grt,
wmuller

wmuller

Geplaatst door wmuller (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Geen idee , maar als er geen problemen zijn , dan is het toch een kwestie van de beschadigde draden repareren en klaar .

Heino4267 (225), 7 jaar geleden

En dat doe je bv. met AMP-knijpverbinders (van die blauwe hulsjes), waarna je de vooraf op de draad geschoven krimpisolatie goed er omheen krimpt met warmte.

wmuller (0), 7 jaar geleden

O.K., dat gaat gebeuren. Maar welke functies worden door deze kabels bediend?
Er zijn wat problemen met de aansturing van de koelfan. De Ford dealer wilde een nieuwe pcm a raison van 1200 € excl btw monteren, want daar zou het aan liggen.
Nog maar even mee gewacht en nu ontdek ik dit. Voordat ik daar bij Ford over ga praten wil ik eerst weten welke functies door deze kabelboom aangestuurd worden.

voyager (0), 7 jaar geleden

Je hebt kans dat de problemen door deze kabels veroorzaakt worden.Dus, eerst oplossen deze kabelboom probleem, resetten en paar dagen of weken wachten of de problemen terugkeren.

En ja, bij reparatie van kabelboom is veel beter om de kabels te solderen ipv. verbindingstekkertjes te gebruiken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.