Ford Focus : Kachel koud focus 1.8tdci 2005

Hallo, mijn kachel blaast alleen nog maar koude lucht. Is eigenlijk begonnen nadat de distributie riem en multie riem zijn vervangen. Waterpomp nog niet mee genomen aangezien deze niet over de distributie loopt. Thermostaat is vervangen. Bovenste slang wat in het schutbord naar de kachel gaat is warm en onderste is koud. Nu hebben we al kachel gespoeld en stroomt door. Maar helaas geen warme lucht in de auto. Heeft handmatige airco. Klep van warm en koud lijkt te functioneren. Iemand bekend met dit probleem en of suggesties. Gr yordy

Ydbgsxr

Geplaatst door Ydbgsxr (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1630) PRO, 6 jaar geleden

De opmerking , kachelklep lijkt te functioneren is een twijfelachtige aanname ?Is er daadwerkelijk gecontroleerd of deze juist werkt.
Ik vermoed trouwens ook dat er lucht in je kachelradiateur zit , omdat de doorstroming goed is met het spoelen maar de uitgaande slang koud blijft.
Systeem op voorgeschreven wijze ontluchten , is een procedure voor.

Ydbgsxr (0), 6 jaar geleden

Hebben van de week na t spoelen opnieuw afgevuld via vacuüm dus neem aan dat dat voldoende is. Retour leiding van de radiateur blijkt koud dus lijkt me doorstromings probleem. Bij de Ford gaven ze aan dat er geen kraan inzit en als je hem van warm naar koud zet en of andersom zet, hoor je de lucht stroom veranderen . Dus neem ik aan dat dit functioneert.

kaleido 1 (1630) PRO, 6 jaar geleden

Klopt er zit geen kraan in , wat doet de motortemperatuur ?
Er is hetzelfde type thermostaat terug geplaatst als er uit kwam ?
Als de motor loopt komt er dan een constante stroom koelvloeistof uit het dunne ontluchtingsslangetje op je expansietankje ?
Onderste en bovenste radiateurslangen zijn wel warm ?

Ydbgsxr (0), 6 jaar geleden

Motor temperatuur blijft goed, durf ik niet te zeggen hebben het thermostaat huis vervangen incl thermostaat ivm lekkage. Zal morgen eens kijken of er constant stroming is, en ff aan de slangen voeleN

Ydbgsxr (0), 6 jaar geleden

Vandaag kachel vervangen, alle leidingen gecontroleerd alles wordt warm en helaas nog geen warme lucht. Maandag nog waterpomp proberen en dan kan ik weinig meer verzinnen. Iemand nog suggesties

Probeo (0), 6 jaar geleden

Hallo Ydbgsxr,

als het goed is gaat de retourslang van je kachel naar de olietemperatuurwisselaar bij je oliefilter.
Deze wisselaar wil nog wel eens dichtslibben.
Je kunt deze eventueel uitschakelen om te testen. In en uitgaande slang los nemen van deze wisselaar en met .b.v. een passend pijpje met elkaar verbinden om zo te testen.

succes

Ydbgsxr (0), 6 jaar geleden

Hebben we ook al gedaan, alles word warm behalve de kachel. Maandag nog de waterpomp proberen en dan zou ik het niet meer weten. Helaas is van dit probleem ook niet veel te vinden wel de problemen maar geen oplossingen. Dus alle suggesties zijn welkom. Tnx voor je bericht

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

wellicht de kachelradiateur eens doorspoelen (met twee stukken tuinslang of zo) om te kijken of die niet dichtgeslibt zit? En anders eens je kachelkraan bekijken of die nog wel werkt?

Ydbgsxr (0), 6 jaar geleden

Hallo heino,

Kachelradiator is recent vervangen en als t goed is heeft focus geen kachelkraan. Gr yordy

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.