Ford Mondeo: Kachel wordt niet warm

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdci

Betreft Mondeo 1.8 TDCi, 2000. De kachel wordt niet warm. Volgens ons wordt de stappenmotor v.d.
kachelklep (auto heeft een temp. geregelde airco) niet aangestuurd. Is er iemand die ons een tip kan geven hoe we e.e.a. kunnen testen c.q. doormeten. b.v.d.

Keimpen

Geplaatst door Keimpen (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

alex drost (0) PRO, 16 jaar geleden

aan de rechterkant naast de kachel radiateur zitten 2 stel motoren ( goed kijken anders zie je er maar 1 ) deze zou je even kunnen verwisselen om te testen het komt vaker voor dat de stelmotoren kapot gaan , en meten valt niet mee de stekkertjes zijn extreem klein , daarom wisellen wij de motors om dat werkt bij ons altijd heel goed (als het hier om het 2001 type gaat )

fordis (0) PRO, 16 jaar geleden

volgens mij spreek je nog over het vorig model mondeo,met de endura DE motor?Kijk eerst even als je darmen warm worden die naar de kachel lopen,indien niet zit het ontluchtingsdarmpje verstopt bovenaan de grote radiator(er zit namelijk een buisje in de darm met een klein gaatje)en indien je geen goeie circulatie hebt,kun je geen verwarming binnen hebben ook.

Keimpen (0) PRO, 16 jaar geleden

Het is inderdaad het oude type Mondeo. Maar is er iemand die weet hoe we de aansturing v.d. stappenmotor kunnen kontroleren. Er zijn 5 draden op aangesloten.

Keimpen (0) PRO, 16 jaar geleden

We hebben e.e.a. gedemonteerd om door te meten e.d.. en hierna werkte de kachelklep weer. Waarschijnlijk
heeft de stappenmotor even gehaperd of er is een slecht kontakt geweest. We zullen na overleg met de klant afwachten of het goed blijft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.