Ford Mondeo: Wiellager versleten?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Volgens mijn garage zou er een wiellager (linksvoor) moeten worden vervangen wegens slijtage (Eu 177,-). Hoe zou ik kunnen merken/horen dat deze lager inderdaad is versleten? Wat kan er gebeuren als ik (te lang) met het oude lager doorrijd? M.a.w. kan ik er nog even mee wachten? Is het nu een kwestie van tijd voordat het rechter lager het ook begeeft?

Alvast bedankt voor jullie input!

VR. groet, Robert Jan Veldman

Rojav

Geplaatst door Rojav (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Versleten/defect lager is merkbaar door een bromtoon die met de snelheid mee oploopt. Door tijdens het rijden naar links en rechts te sturen, belast je het lager meer of minder en dat is meestal ook goed hoorbaar dan.
Links heeft geen invloed op rechts.
Als het lager inderdaad (erg) stuk is, liever niet te lang mee wachten met vervangen.

Gr.

Stephan74 (0) PRO, 16 jaar geleden

inderdaad een brommend/zoemend geluid, indien het je lager is niet te lang wachten om verdere schade te beperken. Links en rechts zijn onafhankelijk van elkaar te vervangen. Kan best zijn dat het andere lager nog 100.000 kilometer meegaat...... hier is geen vastgestelde vervangingstermijn voor.

Rojav (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de info jongens. Ik zal het lager snel laten vervangen.

Groet, Robert Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.